Jauhelihapihvit

4 annosta

Valmistusohje

400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja TAI 3 viipaletta vaaleaa leipää TAI 2 keskikokoista keitettyä perunaa
2 dl vettä tai lihalientä
1 sipuli
1 muna
1 1/2 tl suolaa
valkopippuria
mustapippuria
(1-3 valkosipulinkynttä)

  1. Anna korppujauhojen tai leivän turvota nesteessä isos­sa kulhossa 5-10 minuut­tia.
    Jos käytät jatkeaineena keitettyä perunaa, raas­ta se hienoksi. Tällöin voit vähentää nesteen määrää n. 1/2 dl:lla.
  2. Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, mausteet, muna ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
  3. Samasta perusmurekeseoksesta voit muotoilla murekkei­ta, pyöryköi­tä tai pihvejä.
    Jos valmistat jauhelihapihvejä, muotoile seos paksuhkoksi tangoksi ja jaa se kahdek­saan osaan. Painele pihvit soikeiksi tai pyöreiksi.
  4. Jos kypsennät ne uunissa, painele ne suoraan uunipannun päällä ole­valle lei­vinpaperille ja paista 225°C:ssa 15 – 20 minuuttia.
    Pihvit voi myös paistaa paistinpannulla.

Vinkki: Jauhelihapihvejä voi tarjota esim. perunasoseen tai keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa. Ne sopivat hyvin myös hampurilaisten täytteeksi.

Testattu Marttakeittiössä

Katso video

Hiilijalanjälki
1.02 kg CO2 ekv
  • Energia 234 kcal/annos
  • Rasva 10.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Proteiini 24.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.5 g
  • Sokerit 1.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 986.5 mg
  • Kalsium 24.2 mg
  • Rauta 4.2 mg
  • C-vitamiini 1.6 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus