Jauhelihapihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/jauhelihapihvit.jpg
Jauhelihapihvit
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Liha
- Maidoton
- Perinneherkut
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja TAI 3 viipaletta vaaleaa leipää TAI 2 keskikokoista keitettyä perunaa
2 dl vettä tai lihalientä
1 sipuli
1 muna
1 1/2 tl suolaa
valkopippuria
mustapippuria
(1-3 valkosipulinkynttä)
- Anna korppujauhojen tai leivän turvota nesteessä isossa kulhossa 5-10 minuuttia.
Jos käytät jatkeaineena keitettyä perunaa, raasta se hienoksi. Tällöin voit vähentää nesteen määrää n. 1/2 dl:lla. - Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, mausteet, muna ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
- Samasta perusmurekeseoksesta voit muotoilla murekkeita, pyöryköitä tai pihvejä.
Jos valmistat jauhelihapihvejä, muotoile seos paksuhkoksi tangoksi ja jaa se kahdeksaan osaan. Painele pihvit soikeiksi tai pyöreiksi. - Jos kypsennät ne uunissa, painele ne suoraan uunipannun päällä olevalle leivinpaperille ja paista 225°C:ssa 15 – 20 minuuttia.
Pihvit voi myös paistaa paistinpannulla.
Vinkki: Jauhelihapihvejä voi tarjota esim. perunasoseen tai keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa. Ne sopivat hyvin myös hampurilaisten täytteeksi.
Testattu Marttakeittiössä
Katso video
1.02 kg CO2 ekv
- Energia 234 kcal/annos
- Rasva 10.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
- Proteiini 24.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.5 g
- Sokerit 1.4 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 986.5 mg
- Kalsium 24.2 mg
- Rauta 4.2 mg
- C-vitamiini 1.6 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 dlJauho, korppujauho
-
400 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/2 tlMustapippuri