Kaali-jauhelihalaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_4437.jpg
Valmistusohje
reilu 1 kg valkokaalia
5 dl vettä
1-2 tl suolaa
1 sipuli
400 g nauta-sikajauhelihaa
2 tl meiramia
mustapippurirouhetta
valkopippuria
2 rkl siirappia
1 dl puuroriisiä
3-4 dl lihalientä
pinnalle:
1 rkl voita tai margariinia
- Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois.
- Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Anna kiehua puolisen tuntia.
- Hienonna sipuli.
- Ruskista jauheliha paistinpannulla kahdessa erässä.
- Lisää sipuli. Mausta seos meiramilla, mustapippurirouheella ja valkopippurilla.
- Kaada jauheliha kaalin joukkoon. Mausta seos siirapilla.
- Lisää joukkoon raaka riisi ja lihaliemi.
- Voitele iso uunivuoka. Kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare.
- Kypsennä 175°C:ssa uunin alimmalla tasolla 1-1 ½ tuntia.
–
Peitä tarvittaessa paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.
Tarjoa lisänä puolukkahilloa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
305
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 14.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
- Proteiini 15.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.4 g
- Sokerit 14 g
- Kuitu, kokonais- 4.7 g
- Natrium 864.8 mg
- Kalsium 112.1 mg
- Rauta 2.4 mg
- C-vitamiini 79.1 mg
Ainesosat
-
2 tspMeirami, kuivattu
-
1 rklVoi
-
3 1/2 dlLihaliemi, laimennettu
-
1 dlRiisi puuroutuva
-
2 rklSiirappi
-
1/4 tlValkopippuri
-
400 gJauheliha, sika-nauta
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
1250 gValkokaali, keräkaali
-
1/2 tlMustapippuri
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus