Valmistusohje

reilu 1 kg valkokaalia
5 dl vettä
1-2 tl suolaa
1 sipuli
400 g nauta-sikajauhelihaa
2 tl meiramia
mustapippurirouhetta
valkopippuria
2 rkl siirappia
1 dl puuroriisiä
3-4 dl lihalientä

pinnalle:
1 rkl voita tai margariinia

  1. Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois.
  2. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Anna kiehua puolisen tuntia.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Ruskista jauheliha paistinpannulla kahdessa erässä.
  5. Lisää sipuli. Mausta seos meiramilla, mustapippurirouheella ja valkopippurilla.
  6. Kaada jauheliha kaalin joukkoon. Mausta seos siirapilla.
  7. Lisää joukkoon raaka riisi ja lihaliemi.
  8. Voitele iso uunivuoka. Kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare.
  9. Kypsennä 175°C:ssa uunin alimmalla tasolla 1-1 ½ tuntia.

    Peitä tarvittaessa paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.
    Tarjoa lisänä puolukkahilloa.

Ainesosat

  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1250 g
    Valkokaali, keräkaali
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 400 g
    Jauheliha, sika-nauta
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 2 rkl
    Siirappi
  • 1 dl
    Riisi puuroutuva
  • 3 1/2 dl
    Lihaliemi, laimennettu
  • 1 rkl
    Voi
  • 2 tsp
    Meirami, kuivattu

Reseptin ravintosisältö

Energia 305 kcal/annos
  • C-vitamiini 79.1 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • Kalsium 112.1 mg
  • Natrium 864.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Sokerit 14 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.4 g
  • Proteiini 15.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
  • Rasva 14.1 g
Jaa sivu