Valmistusohje

reilu 1 kg valkokaalia
5 dl vettä
1-2 tl suolaa
1 sipuli
400 g nauta-sikajauhelihaa
2 tl meiramia
mustapippurirouhetta
valkopippuria
2 rkl siirappia
1 dl puuroriisiä
3-4 dl lihalientä

pinnalle:
1 rkl voita tai margariinia

  1. Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois.
  2. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Anna kiehua puolisen tuntia.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Ruskista jauheliha paistinpannulla kahdessa erässä.
  5. Lisää sipuli. Mausta seos meiramilla, mustapippurirouheella ja valkopippurilla.
  6. Kaada jauheliha kaalin joukkoon. Mausta seos siirapilla.
  7. Lisää joukkoon raaka riisi ja lihaliemi.
  8. Voitele iso uunivuoka. Kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare.
  9. Kypsennä 175°C:ssa uunin alimmalla tasolla 1-1 ½ tuntia.

    Peitä tarvittaessa paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.
    Tarjoa lisänä puolukkahilloa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 305 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 14.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
  • Proteiini 15.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.4 g
  • Sokerit 14 g
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Natrium 864.8 mg
  • Kalsium 112.1 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • C-vitamiini 79.1 mg
Jaa sivu