Valmistusohje

1 pkt kauraleipää, esim. Real kaurapaloja
1 pkt kauralastuja, esim. Oululainen
½ pkt maissikakkuja, esim. Minis Kaurainen Maissikakku Popcorn
1–2 pkt kasvispyöryköitä, esim. Willja Veggie bites
1 prk kauradippiä tai 1 annos kaurahummusta
2 plo smoothieta, esim. Froosh Smoothie
1 tlk hilloa tai Alku marjavalmistetta, esim. mansikka
1 pkt (62 g) suklaata esim. Oat Choko suklaata
Lisäksi
leipäjuustoa
kalkkunaleikkelettä
kurkkua
kirsikkatomaatteja
porkkanoita
salaatinlehtiä
pensasmustikoita tai muita marjoja
pähkinöitä

  1. Kokoa tuotteet tarjolle isolle tarjottimelle.
  2. Asettele tarjottimelle puolitettuja kaurapaloja, kauralastuja, kauraisia maissikakkuja ja kasvispyöryköitä. Pane dippitahna tarjolle kulhoon ja smoothiet pieniin laseihin shoteiksi. Pane marjavalmisteeseen lusikka ja nosta tarjottimelle. Paloittele sulkaa.
  3. Lisää tarjottimelle paloiteltua leipäjuustoa ja kalkkunaleikkelettä. Pese ja kuori kasvikset tarvittaessa. Leikkaa kasvikset sopiviksi annospaloiksi ja lisää tarjottimelle. Viimeistele tarjotin suklaapaloilla, pensasmustikoilla tai muilla marjoilla sekä pähkinöillä.

Vinkki! Tunkutarjotinta voi tuunata sesongin mukaan. Syksyllä esimerkiksi juurekset ja kotimaiset omenat sopivat siihen hyvin.

Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.

Testattu Marttakeittiössä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 13.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Proteiini 13.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 74.2 g
  • Sokerit 27.3 g
  • Kuitu, kokonais- 9.7 g
  • Natrium 412.1 mg
  • Kalsium 146.4 mg
  • Rauta 4.7 mg
  • C-vitamiini 23.9 mg