Valmistusohje

2 dl kaurahiutaleita
1 ½ dl rouheampaa kaurapuurorouhetta
½ dl kauraleseitä
½ dl voimakaurajauhetta
2 dl vettä
3 dl kasvissosetta (esim. porkkana, palsternakka, punajuuri tai parsakaali)
1 sipuli
1 kananmuna
2 tl metsäsienijauhetta (esim. herkkutatti- tai sikurirouskujauhetta)
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Paistamiseen
voita tai margariinia

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon vesi sekä kasvissose. Anna turvota noin 15 minuuttia.
  2. Viljatuotteiden turvotessa kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit rasvassa pannulla.
  3. Lisää vilja-kasvisseokseen sipulit, kananmuna, sienijauhe ja mausteet. Anna turvota vielä noin 10 minuuttia.
  4. Kuumenna lettupannun koloissa rasvaa. Lusikoi koloihin pihviseosta ja tasoita pinnat. Paista pihvejä keskilämmöllä, jotta pinnat eivät pala ennen kuin pihvit ovat sisältä kypsiä. Paistamiseen kuluu noin 5 minuuttia per puoli.
  5. Tarjoa pihvit kauratsatsikin, perunoiden ja salaatin kanssa. Ne sopivat myös hampurilaispihveiksi.

Vinkki! Jos sinulla ei ole kuivattuja, käyttövalmiita metsäsieniä (esim. herkkutatteja tai sikurirouskuja) jauhetta varten, niin korvaa ne 1 tl currya ja 1 tl paprikajauhetta.

Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.

Testattu Marttakeittiössä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 4.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Proteiini 8.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.1 g
  • Sokerit 1.3 g
  • Kuitu, kokonais- 7.4 g
  • Natrium 104.2 mg
  • Kalsium 29 mg
  • Rauta 3.5 mg
  • C-vitamiini 7.1 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*