Kauratsatsiki

13 annosta

Valmistusohje

1 prk (400 g) kreikkalaistyylistä kauragurttia
1 (175 g) kesäkurpitsa tai kurkku
1 pieni valkosipulinkynsi
1 tl metsäsienijauhetta (esim. herkkutatti tai sikurirousku)
¼ tl suolaa

  1. Pese kesäkurpitsa tai kurkku ja raasta se. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois.
  2. Sekoita kaikki tsatsikin aineet keskenään.
  3. Nosta jääkaappiin tekeytymään.
  4. Tarjoa esimerkiksi kauraisien kasvispihvien kanssa.

Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.

Testattu Marttakeittiössä.

  • Energia 25 kcal/annos
  • Rasva 0.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 4.2 g
  • Sokerit 1.5 g
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Natrium 63.4 mg
  • Kalsium 39.1 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 2.9 mg