Kauratsatsiki
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_fazer_kaura_reseptikuvaukset_kasvispihvit_kauratsatsiki_vaaka_h.jpg
Kauratsatsiki
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Kananmunaton
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 prk (400 g) kreikkalaistyylistä kauragurttia
1 (175 g) kesäkurpitsa tai kurkku
1 pieni valkosipulinkynsi
1 tl metsäsienijauhetta (esim. herkkutatti tai sikurirousku)
¼ tl suolaa
- Pese kesäkurpitsa tai kurkku ja raasta se. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois.
- Sekoita kaikki tsatsikin aineet keskenään.
- Nosta jääkaappiin tekeytymään.
- Tarjoa esimerkiksi kauraisien kasvispihvien kanssa.
Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.
Testattu Marttakeittiössä.
0.08 kg CO2 ekv
- Energia 25 kcal/annos
- Rasva 0.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 0.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4.2 g
- Sokerit 1.5 g
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Natrium 63.4 mg
- Kalsium 39.1 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 2.9 mg
Pääraaka-aineet
-
2 gSuola, pöytäsuola
-
10 gSieni tatti, hapero
-
1 kplValkosipuli
-
175 gKesäkurpitsa, zucchini
-
400 gHapatettu kauravalmiste, maustamaton, yosa naturell, d-vitamiinia, probiootteja