Kaurakoivet ja uunikasvikset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/10/kaurakoivet2.jpg
Kaurakoivet ja uunikasvikset
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Broileri
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
Ohjeesta 4-6:lle
n. 12 kpl broilerinkoipinuijia
3 porkkanaa
1 palsternakka
½ dl öljyä
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 ½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl timjamia
1 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
2 punasipulia
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
1 pieni kesäkurpitsa
Kermaviilidippi
1 prk kermaviiliä
2 tl sinappia
1 dl yrttejä silputtuna (persilja, rosmariini, ruohosipuli)
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Huuhdo ja kuivaa broilerinkoipinuijat ja aseta ne pellin toiseen laitaan.
- Pese porkkanat ja palsternakka huolellisesti, paloittele ja laita ne toiselle puolelle peltiä.
- Sekoita öljy, sitruunanmehu sekä raastettu kuori ja mausteet keskenään. Valuta mausteöljy koipien ja juuresten sekaan ja pyörittele hieman.
- Ripottele kaurahiutaleet koipinuijien päälle.
- Paahda uunissa 200 asteessa 30 minuuttia ja lohko sillä välin loput kasvikset.
- Lisää paprikat, sipulit ja kesäkurpitsa juuresten joukkoon ja kääntele. Nosta lämpö 225 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia.
- Sekoita kermaviilidipin ainekset ja tarjoa kaurakoipien ja kasvisten kanssa.
Tarjoile kermaviilidipin kanssa.
Vinkki: Käytä ylijääneet uunikasvikset täyteläiseen kasviskeittoon. Voit myös lisätä ne sekä revityt tähde broilerit seuraavan päivän salaatin tai munakkaan joukkoon.
Vinkki: Aja ylijääneistä uunikasviksista sauvasekoittimella tahna. Lisää vain hiukan öljyä. Nauti leivän päällä.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 749 kcal/annos
- C-vitamiini 109.5 mg
- Rauta 6.5 mg
- Kalsium 83.3 mg
- Natrium 1271.7 mg
- Kuitu, kokonais- 5.5 g
- Sokerit 8.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 29.1 g
- Proteiini 92.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
- Rasva 30.6 g
Pääraaka-aineet
-
1800 gBroileri, koipi-reisi, nahaton
-
3 kplPorkkana
-
1 kplPalsternakka
-
45 gRypsiöljy
-
0.5 keskikokoinenSitruuna, raaka
-
1.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlSokeri
-
1 tlMausteet, valkosipulijauhe
-
1 tlPaprika
-
1 tlTimjami
-
65 gKaurahiutale
-
220 gPunasipulia
-
1 kplPaprika, vihreä
-
1 kplPaprika, keltainen
-
1 pieni (kpl) (118.0 g)Kesäkurpitsa, kuorineen