Kaurakoivet ja uunikasvikset

G
4 annosta

Valmistusohje

Ohjeesta 4-6:lle

n. 12 kpl broilerinkoipinuijia
3 porkkanaa
1 palsternakka
½ dl öljyä
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 ½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl timjamia
1 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
2 punasipulia
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
1 pieni kesäkurpitsa

Kermaviilidippi
1 prk kermaviiliä
2 tl sinappia
1 dl yrttejä silputtuna (persilja, rosmariini, ruohosipuli)

  1. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Huuhdo ja kuivaa broilerinkoipinuijat ja aseta ne pellin toiseen laitaan.
  2. Pese porkkanat ja palsternakka huolellisesti, paloittele ja laita ne toiselle puolelle peltiä.
  3. Sekoita öljy, sitruunanmehu sekä raastettu kuori ja mausteet keskenään. Valuta mausteöljy koipien ja juuresten sekaan ja pyörittele hieman.
  4. Ripottele kaurahiutaleet koipinuijien päälle.
  5. Paahda uunissa 200 asteessa 30 minuuttia ja lohko sillä välin loput kasvikset.
  6. Lisää paprikat, sipulit ja kesäkurpitsa juuresten joukkoon ja kääntele. Nosta lämpö 225 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia.
  7. Sekoita kermaviilidipin ainekset ja tarjoa kaurakoipien ja kasvisten kanssa.

Tarjoile kermaviilidipin kanssa.

Vinkki: Käytä ylijääneet uunikasvikset täyteläiseen kasviskeittoon. Voit myös lisätä ne sekä revityt tähde broilerit seuraavan päivän salaatin tai munakkaan joukkoon.

Vinkki: Aja ylijääneistä uunikasviksista sauvasekoittimella tahna. Lisää vain hiukan öljyä. Nauti leivän päällä.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 749 kcal/annos
  • C-vitamiini 109.5 mg
  • Rauta 6.5 mg
  • Kalsium 83.3 mg
  • Natrium 1271.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.5 g
  • Sokerit 8.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.1 g
  • Proteiini 92.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
  • Rasva 30.6 g