Kimchi-katkarapukulho
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/hapatus_kimchikatkarapu.png
Kimchi-katkarapukulho
Valmistusohje
1 dl (rikottuja) ohrasuurimoita
1 porkkana
puolikas kurkku
4 retiisiä
kevätsipuli tai nippusipulin varsi
170 g MSC-merkittyä tonnikalaa tai katkarapuja
1 limen mehu
1 rkl soijakastiketta
n. 100 g kimchiä
(1 dl tuoretta korianteria)
Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori porkkana ja suikaloi se ohuiksi tikuiksi. Kuutioi tai suikaloi kurkku. Viipaloi retiisit ja hienonna kevätsipuli. Mausta tonnikala (tai katkaravut) limemehulla ja soijakastikkeella.
Jaa ohra kahteen annoskulhoon. Asettele ohran päälle kasviksia, tonnikalaa (tai katkarapuja) ja kimchiä. Voit ripotella annosten päälle hienonnettua korianteria.
- Energia 223 kcal/annos
- C-vitamiini 43.6 mg
- Rauta 5.1 mg
- Kalsium 137.4 mg
- Natrium 763.2 mg
- Kuitu, kokonais- 9.1 g
- Sokerit 5.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 42.7 g
- Proteiini 18.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Rasva 1.8 g
Ainesosat
-
65 gOhra
-
1 kplPorkkana
-
0.5 kplKurkku
-
4 kplRetiisi
-
0.5 kplSipuli
-
170 gKatkarapu
-
1 kplLimetit
-
1 rklSoijakastike valmistettu soijasta ja vehnästä (shoyu)
-
100 gHapankaali
-
40 gKorianterin lehdet