Valmistusohje

1 ruukku salaattia
3–4 tomaattia
½ kurkkua
1 paprika
1 pieni punasipuli
10 mustaa oliivia
150–200 g fetajuustoa
1 tl oreganoa

Kastike:
Simppeli salaatinkastike mieluusti oliiviöljyyn sekoitettuna

  1. Huuhtele ja suikaloi tai revi salaatti.
  2. Huuhtele tomaatit, kurkku ja paprika ja kuori sipuli.
  3. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi, sipuli ja paprika ohuiksi renkaiksi.
  4. Leikkaa kurkku sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi, samoin juusto, jos se ei ole valmiiksi paloina.
  5. Lado ainekset laakeaan salaattikulhoon ja ripottele pinnalle kämmenellä hienonnettua oreganoa.
  6. Sekoita salaatinkastike ja kaada salaatin päälle tai tarjoa erikseen.

Vinkki! Miedompi salaatti syntyy, jos vaihdat fetakuutioiden tilalle kotijuustokuutiot.

Ainesosat

  • 100 g
    Lehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso
  • 200 g
    Kurkku
  • 170 g
    Paprika, punainen
  • 1 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 1 tl
    Oregano, kuivattu
  • 175 g
    Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
  • 400 g
    Tomaatti
  • 10 kpl
    Oliivi, keskiarvo, kivetön, öljyssä, vihreä/musta

Reseptin ravintosisältö

Energia 158 kcal/annos
  • Rasva 10.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
  • Proteiini 7.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.7 g
  • Sokerit 5.8 g
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Natrium 699.5 mg
  • Kalsium 209 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 79.1 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu