Kreikkalainen salaatti

G
5 annosta

Valmistusohje

1 ruukku salaattia
3–4 tomaattia
½ kurkkua
1 paprika
1 pieni punasipuli
10 mustaa oliivia
150–200 g fetajuustoa
1 tl oreganoa

Kastike:
Simppeli salaatinkastike mieluusti oliiviöljyyn sekoitettuna

  1. Huuhtele ja suikaloi tai revi salaatti laakeaan astiaan.
  2. Huuhtele tomaatit, kurkku ja paprika ja kuori sipuli.
  3. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi, sipuli ja paprika ohuiksi renkaiksi.
  4. Leikkaa kurkku sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi, samoin juusto, jos se ei ole valmiiksi paloina.
  5. Lado ainekset kerroksittain kulhoon salaatin päälle ja ripottele pinnalle kämmenellä hienonnettua oreganoa.
  6. Sekoita salaatinkastike ja kaada salaatin päälle tai tarjoa erikseen.

Vinkki! Miedompi salaatti syntyy, jos vaihdat fetakuutioiden tilalle kotijuustokuutiot.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.95 kg CO2 ekv
  • Energia 158 kcal/annos
  • C-vitamiini 79.1 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 209 mg
  • Natrium 699.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 5.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.7 g
  • Proteiini 7.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
  • Rasva 10.8 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus