Kylmä yrttikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/ruohosipulikastikenettiversio.jpg
-
Avainsanat:
- Dipit ja marinadit
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kastikkeet
- Kesä
- Munaton
Valmistusohje
2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl sinappia
1 valkosipulin kynsi
1 tl pippurisekoitusta
ripaus suolaa
2 tl sokeria
½ dl ruohosipulia
½ dl tilliä
1. Sekoita ranskankerman tai kermaviilin joukkoon sitruunanmehu, mausteet ja hienonnetut tuoreet yrtit.
2. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
Tarjoa grillatun lihan tai kalan ja kasvisten kanssa.
Vinkki! Katso myös Tilli-kermaviilikastike ja Yrtinystävän dippikastike
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 8.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
- Proteiini 1.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.4 g
- Sokerit 4.4 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 223 mg
- Kalsium 60.4 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 6.3 mg
Ainesosat
-
3 rklTilli, tuore
-
1/2 dlRuohosipuli
-
2 tlSokeri
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlMustapippuri
-
3.5 gValkosipuli
-
1 rklSinappi
-
1/3 dlSitruunamehu
-
2 dlCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus