Valmistusohje

2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl sinappia
1 valkosipulin kynsi
1 tl pippurisekoitusta
ripaus suolaa
2 tl sokeria
½ dl ruohosipulia
½ dl tilliä

1. Sekoita ranskankerman tai kermaviilin joukkoon sitruunanmehu, mausteet ja hienonnetut tuoreet yrtit.
2. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Tarjoa grillatun lihan tai kalan ja kasvisten kanssa.

Vinkki! Katso myös Tilli-kermaviilikastike ja Yrtinystävän dippikastike

Ainesosat

  • 2 dl
    Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
  • 1/3 dl
    Sitruunamehu
  • 1 rkl
    Sinappi
  • 3.5 g
    Valkosipuli
  • 1 tl
    Mustapippuri
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 tl
    Sokeri
  • 1/2 dl
    Ruohosipuli
  • 3 rkl
    Tilli, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 105 kcal/annos
  • C-vitamiini 6.3 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 60.4 mg
  • Natrium 223 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 4.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.4 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
  • Rasva 8.7 g
Jaa sivu