Kylmäsavulohi- ja avokado -voileivät
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/vappuleiv_t.jpg
		
		Kylmäsavulohi- ja avokado -voileivät
Valmistusohje
Kylmäsavulohileivät
1 pieni punasipuli
150 g kermaviiliä/ranskankermaa
1 rkl piparjuuritahnaa
mustapippuria
(½ tl suolaa)
6-8 palaa tummaa vuokaleipää
150 g kylmäsavulohta
versoja/yrttejä
- Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
- Sekoita keskenään kermaviili ja piparjuuritahna.
- Mausta seos mustapippurilla ja halutessasi suolalla.
- Asettele leipäpalat haluamallesi tarjoiluastialle ja kokoa leivät.
- Voitele leipä kermaviiliseoksella.
- Asettele päälle kylmäsavulohiviipaleet ja punasipulirenkaat.
- Koristele leivät haluamillasi versoilla tai yrteillä.
Avokado-kananmunavoileivät
1 avokado
2 keitettyä kananmunaa
2-3 retiisiä
6-8 palaa tummaa vuokaleipää
1-2 rkl öljyä
ruohosipulia
suolaa
rouhittua mustapippuria
- Halkaise avokado ja poista kivi.
- Irrota avokado kuorestaan lusikalla ja viipaloi.
- Kuori ja leikkaa kypsät kananmunat lohkoiksi.
- Viipaloi myös retiisi.
- Asettele leipäpalat haluamallesi tarjoiluastialle ja kokoa leivät. Sipaise leipien päälle öljyä. Asettele avokadoviipaleita ja kananmunalohkoja leiville.
- Laita päälle retiisiviipaleita ja koristele ruohosipulisilpulla.
- Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.
Testattu Marttakeittiössä
Näiden leipien seuraksi sopivat myös ihanat sillileivät, jotka löytyvät martat.fi!
Hiilijalanjälki / annos
							0.26							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 137 kcal
- Rasva 4.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
- Proteiini 7.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
- Sokerit 2 g
- Kuitu, kokonais- 3.5 g
- Natrium 596.2 mg
- Kalsium 44.4 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 1.5 mg
Pääraaka-aineet
- 
								150 gKirjolohifilee, kylmäsavustettu
- 
								3 rklBasilika, tuore
- 
								7 keskikokoinen annos (35.0 g)Ruisleipä, oululainen jälkiuunivuoka, fazer, täysjyväruisjauho, -lese
- 
								1/2 tlSuola, pöytäsuola
- 
								1/4 tlMustapippuri
- 
								1 rklPiparjuuri
- 
								150 gKermaviili, rasvaa 6 %, vl
- 
								1 pieni annos (40.0 g)Sipuli