Ainesosat

  • 1 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 150 g
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 1 rkl
    Piparjuuri
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 7 keskikokoinen annos (35.0 g)
    Ruisleipä, oululainen jälkiuunivuoka, fazer, täysjyväruisjauho, -lese
  • 3 rkl
    Basilika, tuore
  • 150 g
    Kirjolohifilee, kylmäsavustettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 137 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.5 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 44.4 mg
  • Natrium 596.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Sokerit 2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
  • Proteiini 7.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Rasva 4.5 g

Valmistusohje

Kylmäsavulohileivät
1 pieni punasipuli
150 g kermaviiliä/ranskankermaa
1 rkl piparjuuritahnaa
mustapippuria
(½ tl suolaa)
6-8 palaa tummaa vuokaleipää
150 g kylmäsavulohta
versoja/yrttejä

1. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
2. Sekoita keskenään kermaviili ja piparjuuritahna.
3. Mausta seos mustapippurilla ja halutessasi suolalla.
4. Asettele leipäpalat haluamallesi tarjoiluastialle ja kokoa leivät.
5. Voitele leipä kermaviiliseoksella.
6. Asettele päälle kylmäsavulohiviipaleet ja punasipulirenkaat.
7. Koristele leivät haluamillasi versoilla tai yrteillä.

Avokado-kananmunavoileivät
1 avokado
2 keitettyä kananmunaa
2-3 retiisiä
6-8 palaa tummaa vuokaleipää
1-2 rkl oliiviöljyä
ruohosipulia
suolaa
rouhittua mustapippuria

1. Halkaise avokado ja poista kivi.
2. Irrota avokado kuorestaan lusikalla ja viipaloi.
3. Kuori ja leikkaa kypsät kananmunat lohkoiksi.
4. Viipaloi myös retiisi.
5. Asettele leipäpalat haluamallesi tarjoiluastialle ja kokoa leivät. Sipaise leipien päälle oliiviöljyä.
6. Asettele avokadoviipaleita ja kananmunalohkoja leiville.
7. Laita päälle retiisiviipaleita ja koristele ruohosipulisilpulla.
8. Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Näiden leipien seuraksi sopivat myös ihanat sillileivät.

Jaa sivu