Leipäkranssi punaisella pestolla

12 annosta

Valmistusohje

1 annos hiivataikinaa
1 annos punaista pestoa

Lisäksi auringonkukansiemeniä

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Valmista punainen pesto.
  2. Valmista hiivataikina muotoiluvaiheen alkuun asti.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Toista seuraavat kohdat molemmille, ohjeesta tulee kaksi kranssia.
  4. Jauhota työpöytä ja kauli taikina siihen suorakaiteen muotoiseksi. Levitä päälle pesto.
  5. Rullaa taikina tiukaksi rullaksi ja leikkaa noin 1 cm levyisiksi paloiksi. Aseta kierrepalat leivinpaperille  kranssiksi leikkauspinta ylöspäin.
  6. Ripottele kranssin päälle auringonkukansiemeniä ja paista 200
    asteessa noin 20 minuuttia. Halutessasi voit voidella kranssin kasvijuomalla ennen paistoa.

Vinkki! Voit käyttää myös valmista säilykepestoa, vihreää tai punaista!

  • Energia 325 kcal/annos
  • Rasva 11.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 10.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50.5 g
  • Sokerit 6.4 g
  • Kuitu, kokonais- 5.1 g
  • Natrium 241.2 mg
  • Kalsium 30.8 mg
  • Rauta 3.8 mg
  • C-vitamiini 7.3 mg