Valmistusohje

1 annos hiivataikinaa
1 annos punaista pestoa

Lisäksi auringonkukansiemeniä

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Valmista punainen pesto.
  2. Valmista hiivataikina muotoiluvaiheen alkuun asti.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Toista seuraavat kohdat molemmille, ohjeesta tulee kaksi kranssia.
  4. Jauhota työpöytä ja kauli taikina siihen suorakaiteen muotoiseksi. Levitä päälle pesto.
  5. Rullaa taikina tiukaksi rullaksi ja leikkaa noin 1 cm levyisiksi paloiksi. Aseta kierrepalat leivinpaperille  kranssiksi leikkauspinta ylöspäin.
  6. Ripottele kranssin päälle auringonkukansiemeniä ja paista 200
    asteessa noin 20 minuuttia. Halutessasi voit voidella kranssin kasvijuomalla ennen paistoa.

Vinkki! Voit käyttää myös valmista säilykepestoa, vihreää tai punaista!

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 11.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 10.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50.5 g
  • Sokerit 6.4 g
  • Kuitu, kokonais- 5.1 g
  • Natrium 241.2 mg
  • Kalsium 30.8 mg
  • Rauta 3.8 mg
  • C-vitamiini 7.3 mg

Kommentit (2)

  1. Tein leipäkranssin tällä ohjeella. Pitäisikö tästä tehdä kaksi kranssia? Tuli tosi iso kranssi ja levisi pitkin peltiä.
    Ohjeessa käskettiin leikata sentin levyisiä kiekkoja, sehän tarkoittaa, että on vain 12cm pitkä kierretty pötkö. Ja noissa videoilla, joissa Marianne Heikkiläkin näkyy, on laitettu leikatut palat pystyyn ja ne on paksumpia kuin yhden sentin. Maukas leipäohje kyllä, käytin kaupan valmista pestoa.

    • Hei,
      ohjeella kannattaa tehdä kaksi kranssia.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*