Leivinpaperikala ja -kasvikset

G
4 annosta

Valmistusohje

800 g kasviksia: porkkana, fenkoli ja kiinankaali
tuoretta tilliä, rakuunaa, persiljaa tai timjamia
1 sitruuna
600 g kalaa
2 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
suolaa
pippuria
Lisäksi
4 leivinpaperiarkkia ja leipää tarjoiluun

  1. Kuori porkkanat ja tee siitä ohuita suikaleita esimerkiksi kuorimaveitsellä. Leikkaa fenkoli puoliksi ja sitten suikaleiksi. Suikaloi myös kiinankaali.
  2. Hienonna valitsemasi yrtti ja viipaloi sitruuna.
  3. Pyyhi kalat talouspaperilla. Poista ruodot. Leikkaa kala noin 150 g paloiksi. Laita pinnalle suolaa ja pippuria.
  4. Asettele pöydälle yksi leivinpaperi per syöjä. Taita leivinpaperi puoliksi ja avaa takaisin isoksi. Kasaa annos toiselle puolikkaalle taitekohdan viereen.
  5. Laita alimmaiseksi porkkana, fenkoli ja kiinankaali. Kaada päälle kevyesti öljyä ja hunajaa. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
  6. Laita kasvisten päälle kaksi nokaretta tuorejuustoa, hienonnetut yrtit ja muutama sitruunaviipale.
  7. Nosta kala nahkapuoli ylöspäin kasvisten päälle.
  8. Taita leivinpaperin toinen puolikas ainesten yli. Rullaa reuna napakasti kiinni niin, että paketista tulee puolikuun muotoinen.
  9. Kypsennä 200 asteessa kalapalan paksuuden mukaan takassa noin 10–15 minuuttia valurautaparilan tai paistokiven päällä.
  10. Nosta paketti lautaselle. Revi paperi keskeltä auki.
  11. Tarjoa annos leivän kanssa.

Vinkki! Tarjoa järkiruokana paahdettua hedelmäsalaattia.

Katso ohjevideolta lisää vinkkejä leivinpaperikalan valmistukseen.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 335 kcal/annos
  • Rasva 18.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.8 g
  • Proteiini 31.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.5 g
  • Sokerit 9.1 g
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Natrium 547.3 mg
  • Kalsium 196.1 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 16.9 mg