Liha-makaronilaatikko
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Liha
- Perinneherkut
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 ½ l vettä + ripaus suolaa
5 dl makaronia
300 g jauhelihaa
1 sipuli
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
ripaus chiliä
2 dl porkkanaraastetta tai muita kasviksia
Munamaito:
2 munaa
6-7 dl maitoa
0,5 tl suolaa
pinnalle: juustoraastetta
1.Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
2.Kaada makaronit lävikköön valumaan.
3.Ruskista jauheliha paistinpannulla ja hienonnetut sipulit. Mausta seos.
4.Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää maito, sekä hieman suolaa.
5.Kaada liha-makaroni-porkkanaraasteseos voideltuun uunivuokaan ja lisää vuokaan munamaito.
6.Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.
7.Paista 200-asteisen uunin alatasossa noin tunnin ajan. Peitä tarvittaessa jos pinta tummuu liikaa.
8.Laatikko on valmis, kun munamaito on hyytynyt.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 518 kcal/annos
- Rasva 16.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.3 g
- Proteiini 34.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 63.8 g
- Sokerit 8.9 g
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Natrium 1117.4 mg
- Kalsium 352.1 mg
- Rauta 5.6 mg
- C-vitamiini 4.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
50 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, suurikoloinen, sinileima/gruyere
-
1 kplPorkkana
-
1 gPaprika, tulinen chili, punainen
-
1 tlMustapippuri
-
1 tlPaprikajauhe
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
600 gMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
300 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
-
1.5 tlRuokasuola, jodioitu
-
1500 gVesi, vesijohtovesi
-
275 gMakaroni, pasta