Valmistusohje

3 dl makaroneja
vettä, suolaa
200-250 g jauhelihaa
1 sipuli
½ tl suolaa
valkopippuria

Munamaito:
4-5 dl maitoa
2 munaa
½ tl suolaa tai yrttisuolaa
1 tl paprikajauhetta

1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan miltei kypsiksi ja valuta vesi pois.
2. Paahda jauheliha ja hienonnettu sipuli ja sekoita se kattilaan makaronien joukkoon.
3. Kaada seos voideltuun vuokaan ja lisää munamaito.
4. Kypsennä laatikkoa 175°C:ssa noin tunti.

Ainesosat

  • 3 dl
    Makaroni, pasta
  • 20 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 rkl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 225 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1/2 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 4 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1/2 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 tl
    Paprikajauhe

Reseptin ravintosisältö

Energia 326 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.8 mg
  • Rauta 4 mg
  • Kalsium 194.8 mg
  • Natrium 2674.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 6.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 38.9 g
  • Proteiini 23.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
  • Rasva 10.5 g
Jaa sivu