Liha-makaronilaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/lihamakaronilaatikko.jpg
Valmistusohje
3 dl makaroneja
vettä, suolaa
200-250 g jauhelihaa
1 sipuli
½ tl suolaa
valkopippuria
Munamaito:
4-5 dl maitoa
2 munaa
½ tl suolaa tai yrttisuolaa
1 tl paprikajauhetta
1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan miltei kypsiksi ja valuta vesi pois.
2. Paahda jauheliha ja hienonnettu sipuli ja sekoita se kattilaan makaronien joukkoon.
3. Kaada seos voideltuun vuokaan ja lisää munamaito.
4. Kypsennä laatikkoa 175°C:ssa noin tunti.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
326
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 2.8 mg
- Rauta 4 mg
- Kalsium 194.8 mg
- Natrium 2674.7 mg
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Sokerit 6.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 38.9 g
- Proteiini 23.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
- Rasva 10.5 g
Ainesosat
-
3 dlMakaroni, pasta
-
20 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 rklRuokasuola, jodioitu
-
225 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1/2 tlRuokasuola, jodioitu
-
1/4 tlValkopippuri
-
4 1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 tlRuokasuola, jodioitu
-
1 tlPaprikajauhe
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus