Ainesosat

  • 400 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 1 dl
    Jauho, korppujauho
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 1/2 tl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 234 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.6 mg
  • Rauta 4.2 mg
  • Kalsium 24.2 mg
  • Natrium 986.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 1.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.5 g
  • Proteiini 24.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Rasva 10.5 g

Valmistusohje

400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja TAI 3 viipaletta vaaleaa leipää TAI 2 keskikokoista keitettyä perunaa
2 dl vettä tai lihalientä
1 sipuli
1 muna
1 1/2 tl suolaa
valkopippuria
mustapippuria
(1-3 valkosipulinkynttä)

  1. Anna korppujauhojen tai leivän turvota nesteessä isos­sa kulhossa 5-10 minuut­tia. Jos käytät jatkeaineena keitettyä perunaa, raas­ta se hienoksi. Tällöin voit vähentää nesteen määrää n. 1/2 dl:lla.
  2. Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, mausteet, muna ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
  3. Samasta perusmurekeseoksesta voit muotoilla murekkei­ta, pyöryköi­tä tai pihvejä. Jos teet mureketta, muotoile seoksesta kostein käsin voideltuun uunivuokaan n. 20 cm pitkä tanko.
  4. Paista 200°C:ssa noin puoli tun­tia. Valele pienellä määrällä vettä ja irronneella paistosliemellä muutama kerta.

Vinkki! Murekkeen voi myös täyttää. Painele mureketaikina ensin levyksi ja levitä siihen haluamasi täyte. Sulje mureke kääntämällä reunat täytteen päälle. Täytetyn murekkeen voi vaihtoehtoisesti tehdä myös suoraan uunivuoassa: Painele taikinan keskelle syvennys ja laita täyte siihen ja ummista mureke.

Täyte-ehdotuksia:

  • sulatejuustoa suikaleina
  • omenaviipaleita
  • kuivattuja luumuja
  • kiehautettuja sekavihanneksia
  • etikkapunajuurisuikaleita
  • haudutettuja purjorenkaita
  • esikäsiteltyjä sieniä ja sipulia
Jaa sivu