Maissileipä, avokado- ja kanatäyte ja tomaattisalsa

10 annosta

Valmistusohje

Maissileipä

2 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
4 dl maissijauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
5 dl maitoa
2 rkl sulatettua voita tai margariinia

Yhdistä munat, jauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri yhteen kulhoon. Lisää maito ja sulatettu rasva. Taikina saa olla melko löysää. Anna turvota 10-15 minuuttia.

Kaada taikina voideltuun, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes leipä on kauniin kullanruskea.

Avokadotäyte

2 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl suolaa
2 isoa kypsää avokadoa
100 g pähkinärouhetta

Laita sitruunamehu, inkivääri ja suola kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää kuutioitu avokado ja sekoita varovasti. Anna marinoitua huoneen lämmössä 20 minuuttia. Ripottele päälle pähkinärouhetta.

Kanatäyte

100 g paistettua broilerin rintafileetä
2 rkl valmista chilikastiketta
1 dl majoneesia
(2 rkl mangochutneytä)
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Leikkaa kypsä broileri pieniksi kuutioiksi. Sekoita chilikastike ja majoneesi keskenään, lisää halutessa mangochutneytä. Lisää broilerikuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tomaattisalsa

1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
4 pientä tomaattia
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 tl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 dl silputtua korianteria

Kuori ja hienonna sipulit. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Kypsennä sipuleita pari minuuttia tai kunnes ne pehmenevät.

Sekoita joukkoon tomaatit ja keitä muutama minuutti, kunnes tomaatit ovat pehmeitä. Lisää tomaattipyree, sokeri ja suola. Vähennä lämpöä ja keitä sekoitellen noin 5 minuuttia tai kunnes seos sakenee.

Leikkaa leivästä paloja ja täytä eri täytteillä sekä tomaattisalsalla.

  • Energia 433 kcal/annos
  • C-vitamiini 8.2 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • Kalsium 30.1 mg
  • Natrium 1016 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Sokerit 9.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 56.8 g
  • Proteiini 14.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Rasva 17.3 g