Malawian chambo, kala kastikkeessa

4 annosta

Valmistusohje

4 fileetä vaaleaa kalaa
2 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
1 sitruuna
noin 4 rkl öljyä
1 sipuli
2 rkl currya
2 dl vettä
1 porkkana
1 vihreä paprika
0,5 dl mangochutneytä

Pyyhi kalafileet talouspaperilla. Sekoita suola vehnäjauhoihin. Purista sitruunasta mehu vadille. Kasta kalapalat mehuun ja pyörittele sitten jauhoissa. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja paista kalafileitä noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta. Ota kalat pois pannulta.

Lisää hienonnettu sipuli pannulle ja kuullota. Lisää curry ja paista muutama minuutti. Lisää vesi, kuorittu ja pilkottu porkkana sekä pilkottu paprika joukkoon. Hauduta noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneitä. Lisää chutney ja sekoita hyvin.

Nosta kalafileet kastikkeen päälle, peitä kannella ja kuumenna. Tarjoa riisin kanssa.

  • Energia 505 kcal/annos
  • C-vitamiini 37.3 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 42.6 mg
  • Natrium 1327 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Sokerit 1.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.5 g
  • Proteiini 72.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Rasva 16.6 g