Mausteiset lihapullat

Valmistusohje

400 g nauta-sikajauhelihaa
1,5 dl vettä
0,75 dl korppujauhoja
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 pieni chilipalko tai 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
1 rkl limetti- tai sitruunamehua
1 tl raastettua limetin-tai sitruunankuorta
1 kananmuna
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 dl persiljasilppua

1.Ota jauheliha huoneenlämpöön.
2.Mittaa vesi kulhoon ja sekoita korppujauhot joukkoon. Anna turvota noin 5 minuuttia.
3.Hienonna sipuli, valkosipulit ja chili, josta olet poistanut siemenet.
4.Sekoita hienonnetut ainekset korppujauhojen joukkoon.
5.Lisää jauheliha, muna, suola, pippuri ja persiljasilput. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
6.Pyöritä murekemassasta lihapullia ja laita leivinpaperin päälle uunipellille.
7.Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Tarjoa salsakastikkeen kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus