Valmistusohje

Pellillinen (n. 32×40 cm)

8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
250g sulatettua voita tai margariinia
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
n. 10 kpl pienehköä omenaa (happamia)
(1-2 tl kanelia)

Gluteeniton: Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan vaaleaan jauhoseokseen ja lisää 1 tl psylliumia.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva jauhoseokseen ja sekoita murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta 1/4 osa sivuun päälimmäistä murukerrosta varten.

Sekoita kermaviili ja kanamuna keskenään tasaiseksi seokseksi ja lisää se isompaan osaan muruseosta. Sekoita nopeasti taikinaksi, pieni kokkareisuus ei haittaa.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Käytä levittämisessä apuna hiukan jauhoja tai vettä, niin taikina ei tartu sormiin. Jos uunipeltisi on suurempi, kuin n. 32×40 cm, ei haittaa vaikka taikina ei levity aivan reunoihin asti, piirakka pysyy silti hyvin kasassa.

Kuutioi tai lohko omenat. Halutessasi voit maustaa omenapalat 1-2 tl kanelia. Lisää omenat pohjan päälle. Ripottele aiemmin sivuun laitettu muruseos omenien päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia. Nosta valmis piirakka uunista ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Mehevä piirakka maistuu sellaisenaan tai vaniljakastikkeen -tai jäätelön kanssa.

 

 

Kommentit (2)

  1. Tuli herkkua. Sokerina käytin 50/50 ruokokokrua ja fariinisokrua, tykästyin makuun. Mun uunissa 25 minsaa ruskisti reunat, eli tarkkailkaa uunejanne.

    • Mukava kuulla, että maistui! tummat sokerit varmasti lisäävät kivasti makua. Ja olet oikeassa, omaa uunia kannattaa tarkkailla.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu