Omenapiirakka

Ei ole omenapiirakan voittanutta. Se valmistuu nopeasti vaikka arki-illan jälkiruokana. Reseptillämme valmistat mehevän piirakan joka maistuu sellaisenaan tai vaniljakastikkeen -tai jäätelön kera.

G

Valmistusohje

Pellillinen (n. 32×40 cm)

8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
250g sulatettua voita tai margariinia
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
n. 10 kpl pienehköä omenaa (happamia)
(1-2 tl kanelia)

Gluteeniton: Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan vaaleaan jauhoseokseen ja lisää 1 tl psylliumia.
Maidoton: Käytä maidotonta margariinia ja valitse kermaviilin sijaan kasvipohjainen tuote.

  1. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva jauhoseokseen ja sekoita murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta 1/4 osa sivuun päällimmäistä murukerrosta varten.
  2. Sekoita kermaviili ja kananmuna keskenään tasaiseksi seokseksi ja lisää se isompaan osaan muruseosta. Sekoita nopeasti taikinaksi, pieni kokkareisuus ei haittaa.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Käytä levittämisessä apuna hiukan jauhoja tai vettä, niin taikina ei tartu sormiin. Jos uunipeltisi on suurempi, kuin n. 32×40 cm, ei haittaa vaikka taikina ei levity aivan reunoihin asti, piirakka pysyy silti hyvin kasassa.
  4. Kuutioi tai lohko omenat. Halutessasi voit maustaa omenapalat 1-2 tl kanelia. Lisää omenat pohjan päälle. Ripottele aiemmin sivuun laitettu muruseos omenien päälle.
  5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia. Nosta valmis piirakka uunista ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Mehevä piirakka maistuu sellaisenaan tai vaniljakastikkeen -tai jäätelön kanssa.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus