Omenatäyte letuille

G
4 annosta

Valmistusohje

2 omenaa
2 rkl voita tai margariinia
½ dl fariinisokeria
½ dl manteli- tai pähkinärouhetta
1 prk (2 ½ dl) vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta 

  1. Pese omenat ja kuori tarvittaessa. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
  2. Leikkaa omenat ohuehkoiksi lohkoiksi. Poista siemenkodat.
  3. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri. Sekoita.
  4. Kun sokeri ja rasva ovat kuumia, lisää pannulle omenalohkot ja paista molemmin puolin muutama minuutti.
  5. Siirrä lohkot kulhoon ja lisää manteli- tai pähkinärouhe.
  6. Vaahdota kauravaniljakastike.
  7. Tarjoa omenat ja vaniljakastike porkkanalettujen kanssa.

Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.

Testattu Marttakeittiössä.

  • Energia 253 kcal/annos
  • Rasva 13.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.6 g
  • Sokerit 28.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Natrium 86.5 mg
  • Kalsium 82.7 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 8.6 mg