Porkkanaletut

4 annosta

Valmistusohje

5 dl (500 g) porkkanasosetta
2 kananmunaa
5 dl kaurajuomaa
2 dl kaurajauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl juoksevaa margariinia
(1 rkl sokeria)
Paistamiseen 
voita tai margariinia 

  1. Sekoita kulhossa porkkanasose, munat, kaurajuoma ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää lopuksi rasva ja sekoita. Jos tarjoat letut makeiden täytteiden kanssa, niin lisää taikinaan myös sokeri.
  3. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.
  4. Sulata rasvaa lettupannulla ja jaa jokaiseen koloon taikinaa. Paista lettuja keskilämmöllä, kunnes alapinta on sopivasti ruskistunut. Käännä ja paista toinen puoli samoin.

Tarjoa lettujen kanssa suolaisena fetatäytettä ja makeana omenatäytettä.

Vinkki! Voit valmistaa letut porkkanasoseen sijaan myös punajuurisoseesta.

Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.

Testattu Marttakeittiössä.

  • Energia 406 kcal/annos
  • Rasva 16.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
  • Proteiini 11.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 59.8 g
  • Sokerit 14.1 g
  • Kuitu, kokonais- 5.8 g
  • Natrium 477.5 mg
  • Kalsium 75.2 mg
  • Rauta 3.8 mg
  • C-vitamiini 8.1 mg