Paahdettu paprikadippi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/superruokaa_paahdettupaprikadippi.jpg
-
Avainsanat:
- Dipit ja marinadit
- Gluteeniton
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
2 paprikaa
2 punaista chiliä
2-3 rkl limetin mehua
0,5 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
Leikkaa paprikat ja chilit kahtia, poista siemenet. Laita puolikkaan leivinpaperille uunipellille leikkuupinta alaspäin. Paahda grillivastuksen alla noin 10 minuuttia tai kunnes paprikoiden ja chilien kuoret mustuvat kauttaaltaan.
Anna jäähtyä hetki, irrota kuoret. Soseuta paprikat ja chilit. Mausta limetin mehulla, juustokuminalla ja suolalla. Tarjoile esimerkiksi siemennäkkileivän kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 58.3 mg
- Rauta 0.3 mg
- Kalsium 4.7 mg
- Natrium 234.3 mg
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Sokerit 1.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.7 g
- Proteiini 0.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.1 g
Ainesosat
-
2 kplPaprika, punainen
-
2 pippuriPaprika, tulinen chili, punainen
-
0.5 kplLimetit
-
1 tlSuola, pöytäsuola