Naanleivät

Naanleivät ovat mainio lisuke esimerkiksi intialaisille ruoille. Tässä reseptissä se kohotetaan hiivalla.

4 annosta

Valmistusohje

2 dl maitoa
1 dl jogurttia
1 tl juustokuminan siemeniä
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 rkl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
lisäksi 0,5 dl rypsiöljyä tai voisulaa voiteluun

  1. Murskaa juustokuminan siemeniä hieman morttelissa tai veitsenlappeella leikkuulaudalla. Pane murska maidon ja jogurtin kanssa pieneen kattilaan ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, nesteen tulee olla hieman lämpimämpää, n. 42 astetta, ja hiivan voi sekoittaa jauhoihin.
  2. Lisää nesteeseen suola, sokeri, öljy ja lopuksi vehnäjauhot alustaen. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa leivinliinan alla n. 20 minuuttia.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile niistä soikioita työtasolla jauhotetuin käsin painelemalla. Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille (2 leipää/pelti).
  4. Voitele leipien pinnat rypsiöljyllä tai voisulalla ja paista uunissa 275 asteessa n. 5–10 minuuttia. Voitele leipiä paiston puolivälissä uudelleen. Tarjoile lämpiminä esimerkiksi tyrni-kotijuustodahlin kanssa.
Hiilijalanjälki
0.32 kg CO2 ekv
  • Energia 517 kcal/annos
  • Rasva 21.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
  • Proteiini 11.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 68.5 g
  • Sokerit 5.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Natrium 615.8 mg
  • Kalsium 104.1 mg
  • Rauta 3.9 mg
  • C-vitamiini 0.9 mg

Testattu Marttakeittiössä