Punajuurikakku

    Avainsanat:

Valmistusohje

Kakkupohja

2-3 punajuurta
4 munaa
2 1/2 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
3 ¼ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua neilikkaa

Kuorrutus
150 g tummaa suklaata
1 ½ dl kauravispiä tai kuohukermaa

Koristeluun
juuressipsejä
murennettua marenkia
kuivattua marjajauhetta

Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Mikäli et käytä irtopohjavuokaa, voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Kuori ja raasta punajuuret (2–3 kpl) hienoksi raasteeksi, ja mittaa isoon kulhoon 4 dl raastetta. Riko munat raasteen joukkoon. Sekoita siihen myös sokeri ja rypsiöljy.
Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja jauhettu neilikka. Siivilöi jauhot punajuuriseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa n. 45 minuutin ajan tai kunnes kakun keskelle painettuun puutikkuun ei jää raakaa taikinaa. Jäähdytä kypsä kakku vuoassa.
Kun kakku on jäähtynyt, valmista kuorrute. Pilko suklaa mikronkestävään kulhoon. Mittaa suklaan päälle kauravispi tai kuohukerma. Lämmitä seosta mikrossa n. 30 sekunnin jaksoissa välillä sekoittaen, kunnes kaikki suklaa on sulanut ja seos on tasaista ja kiiltävää.
Kumoa jäähtynyt kakkupohja tarjoilulautaselle ja valuta kuorrute sen päälle niin, että sitä valuu myös reunoille. Jos kuorrute on jäähtynyt liian jämäkäksi, voit lämmittää sitä varovasti mikrossa.
Koristele kakku esimerkiksi juuressipseillä, marenkimurulla ja kuivatulla marjajauheella.

Lue lisää Kasvista poikien pöytään -kampanjasta täältä!

Katso video