Quesadilla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_1287.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Munaton
Valmistusohje
8 kpl pehmeää tortillaa
Savukinkku-ananastäyte:
1 dl tomaattipyreetä
100-150 g (savu)juustoraastetta
180 g savukinkkua
1 tlk ananasmurskaa
1 tl pizzamaustetta
Tulinen broileritäyte:
400 g kypsää broileria
2 dl tomaattisalsaa
100-150 g (cheddar)juustoraastetta
jalopenoja oman maun mukaan
tuoretta basilikaa tai korianteria
½ tl mustapippuria
1. Levitä neljälle tortillalle tomaattipyreetä/-salsaa. Levitä loput täytteet.
2. Aseta loput 4 tortillaa kansiksi.
3. Paista pannussa ilman rasvaa molemmilta puolilta, kunnes juusto sulaa.
Tarjoa lämpimänä esimerkiksi salaatin, salsan ja avokadokastikkeen kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
444
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 20.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8 g
- Proteiini 30.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.5 g
- Sokerit 4.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.1 g
- Natrium 744.1 mg
- Kalsium 347.7 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 17.5 mg
Ainesosat
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlPaprikajauhe
-
125 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
2 dlTomaattisalsa
-
140 gAnanas, omassa liemessään
-
8 kplVehnätortilla
-
1 dlTomaattisose, tomaattipyree
-
180 gKokolihaleikkele, saunapalvikinkku, rasvaa 6 %
-
400 gBroileri, rintafilee, paistettu, nahaton
-
125 gJuusto, cheddar, rasvaa 34 %
-
50 gPaprika, jalapeno
-
3 rklBasilika, tuore