Valmistusohje

Savukalatahna

300 g ruodonta lämminsavu(kirjo)lohta tai -siikaa
1 prk ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
1 dl hienonnettua tilliä
ripaus mustapippuria

Hienonna savukala. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto ja sitruunamehu. Lisää kala ja hienonnettu tilli. Mausta mustapippurilla, maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Munakoisotahna

noin 700 g munakoisoa (1-2 kpl)
1-2 valkosipulinkynttä
0,5 dl sitruunamehua
2 rkl tahinia
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
2 rkl persiljaa

Huuhtele munakoisot ja nosta kokonaisina uunivuokaan. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää ja pinta tummunut. Käännä munakoisot paahtamisen puolessa välissä.

Anna munakoisojen hieman jäähtyä ja kaavi sisukset siivilään lusikalla. Anna valua hetki. Siirrä sisus kulhoon ja mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä. Lisää sitruunamehu, tahini ja öljy, mausta suolalla.

Soseuta seos sauvasekoittimella niin, että seokseen jää hieman sattumia. Sekoita joukkoon osa persiljasta ja käytä loput koristeluun.

Tarjoa tahnat siemennäkkileivän kanssa tai rieskarullien täytteenä.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 183 kcal/annos
  • C-vitamiini 6.6 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 50.3 mg
  • Natrium 361.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 3.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.2 g
  • Proteiini 9.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.1 g
  • Rasva 13.5 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*