Savukala- ja munakoisotahna
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Välipalat
Valmistusohje
Savukalatahna
300 g ruodonta lämminsavu(kirjo)lohta tai -siikaa
1 prk ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
1 dl hienonnettua tilliä
ripaus mustapippuria
Hienonna savukala. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto ja sitruunamehu. Lisää kala ja hienonnettu tilli. Mausta mustapippurilla, maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
Munakoisotahna
noin 700 g munakoisoa (1-2 kpl)
1-2 valkosipulinkynttä
0,5 dl sitruunamehua
2 rkl tahinia
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
2 rkl persiljaa
Huuhtele munakoisot ja nosta kokonaisina uunivuokaan. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää ja pinta tummunut. Käännä munakoisot paahtamisen puolessa välissä.
Anna munakoisojen hieman jäähtyä ja kaavi sisukset siivilään lusikalla. Anna valua hetki. Siirrä sisus kulhoon ja mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä. Lisää sitruunamehu, tahini ja öljy, mausta suolalla.
Soseuta seos sauvasekoittimella niin, että seokseen jää hieman sattumia. Sekoita joukkoon osa persiljasta ja käytä loput koristeluun.
Tarjoa tahnat siemennäkkileivän kanssa tai rieskarullien täytteenä.
- Energia 183 kcal/annos
- C-vitamiini 6.6 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 50.3 mg
- Natrium 361.7 mg
- Kuitu, kokonais- 2.1 g
- Sokerit 3.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.2 g
- Proteiini 9.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.1 g
- Rasva 13.5 g
Pääraaka-aineet
-
300 gLohi, lämminsavustettu
-
200 gCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 6-11 %
-
10 gSitruunamehu
-
700 gMunakoiso
-
14 gValkosipuli
-
50 gSitruunamehu
-
2 rklSeeds, sesame butter, tahini, from unroasted kernels (non-chemically removed seed coat)
-
1 rklOliiviöljy
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola