Savumuikkutäyte

G
4 annosta

Valmistusohje

150–200 g savumuikkuja (säilyke)
150 g ranskankermaa
1 omena tai keitetty kananmuna
ripaus mustapippuria
tilliä tai ruohosipulia

  1. Valuta muikut ja hienonna niiden rakenne haarukalla rikki. Raasta omena tai kananmuna karkeaksi raasteeksi.
  2. Yhdistä hienonnetut muikut, ranskankerma ja omena/kananmuna. Mausta mustapippurilla.
  3. Nosta jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
  4. Tarjoa täyte röstiperunoiden kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 153 kcal/annos
  • Rasva 9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
  • Proteiini 12.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.6 g
  • Sokerit 4.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 379.1 mg
  • Kalsium 168.3 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 4.9 mg