Röstiperunat

G
4 annosta

Valmistusohje

800 g jauhoisia perunoita (noin 4 isoa)
2 kananmunaa
1 iso sipuli
¾ tl suolaa
ripaus mustapippuria
(1 valkosipulin kynsi)

  1. Pese ja kuori perunat. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Purista perunaraasteesta ylimääräinen neste pois.
  2. Laita raaste kulhoon. Lisää hienonnettu sipuli, kananmunat ja mausteet.
  3. Kuumenna vuolukivinen paistokivi takassa noin 250-asteiseksi. Paistokiven lämpötilan voit halutessasi varmistaa infrapunamittarilla.
  4. Voitele kuuman paistokiven pinta kevyesti öljyllä.
  5. Laita paistokivelle lusikalliset röstitaikinaa ja anna paistua noin 5–7 minuuttia molemmin puolin. Tarkista röstien kypsyys tikulla tai maistamalla. Toista kunnes koko taikina on paistettu.
  6. Tarjoa perunaröstit kasvis-juustotäytteen tai savumuikkutäytteen kanssa.

Vinkki! Vuolukivinen paistokivi mahdollistaa röstien paistamisen myös tarjoilupöydällä! Jos paistokiveä on kuumennettu 300 asteessa pari minuuttia, sen lämpö on 15 minuutin päästä yhä 200 astetta ja vielä puolen tunnin päästäkin
yli 150 astetta. Lämpöä voi estää karkaamasta laittamalla paistuvien röstien päälle kannen tai palan foliota.

Katso ohjevideolta lisää vinkkejä röstiperunoiden valmistukseen.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 195 kcal/annos
  • Rasva 3.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 7.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.7 g
  • Sokerit 1.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Natrium 323.4 mg
  • Kalsium 31.7 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • C-vitamiini 20.8 mg