Sienibruschetta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/MARTAT_Hapatus_bruschetta_pysty_H.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Juhlan nautinnot
- Kasvisruoat
- Kesä
- Munaton
- Sienet & villiyrtit
- Sieniruoat
- Syksy
- Talvi
Valmistusohje
4 viipaletta maalaisleipää
1 rkl rypsiöljyä
1 pallo mozzarellaa tai labneh-juustoa
n. 1 dl hapansieniä (esim. orakas tai rousku)
1 rkl hunajaa tai paksua balsamicoa
2 rkl auringonkukan siemeniä
- Sivele leipäviipaleet öljyllä ja paahda rapeiksi pannulla.
- Lisää leiville juustoa ja hapansieniä, valuta päälle hunajaa tai balsamicoa ja ripottele pinnalle auringonkukan siemeniä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 0.6 mg
- Rauta 1.2 mg
- Kalsium 167.8 mg
- Natrium 491.9 mg
- Kuitu, kokonais- 6.1 g
- Sokerit 6.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.1 g
- Proteiini 12.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
- Rasva 14 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
4 viipaleLeipä, täysjyvä
-
1 rklRypsiöljy
-
125 gJuusto, mozzarella, rasvaa 20 %
-
80 gSieni rouskut, suolattu
-
1 rklHunaja
-
2 rklAuringonkukansiemen