Valmistusohje

800 g kirjolohifileetä
2 limeä
1 sitruuna
1 rkl hunajaa
2 valkosipulin kynttä murskana
2 rkl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

1.Laita kala uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle filee puoli alaspäin.
2.Valmista marinadi. Purista yhden limen mehu. Sekoita kulhossa yhden limen mehu, hunaja, valkosipuli ja öljy.
3.Valele marinadi kalan pintaan. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
4.Leikkaa loput limet ja sitruunat ohuiksi viipaleiksi.
5.Laita suurin osa viipaleista kalojen päälle ja säästä muutama viipale koristeluun. Anna kalan maustua 15 minuuttia.
6.Paista kalaa uunissa 175 asteessa noin 20-30 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Tarkista kypsyys.
7.Koristele ennen tarjoilua muutamilla tuoreilla sitrusviipaleilla.

Testattu Marttakeittiössä

Vinkki: Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa osana kala-kasvis juhlamenua jouluna.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 28.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
  • Proteiini 34.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.5 g
  • Sokerit 4.6 g
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Natrium 687.3 mg
  • Kalsium 276.9 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 10.4 mg