Perinteisestä poikkeava kohtuullinen kala-kasvismenu on edullinen valinta jouluksi monella tapaa: ympäristölle, terveydelle ja lompakolle. Itse tehtynä saat koostettua koko aterian neljälle alle 50 eurolla.

Jouluna on usein tapana valmistaa ruokaa suuria määriä, jolloin niistä osa saattaa joutua ruokahävikkiin. Kohtuullinen joulumenu estää ruokahävikin syntymistä ja on edullinen myös lompakolle. Lisäksi kala-kasvismenu on hiili- ja vesijalanjäljiltään matala, kun valitset resepteihin kotimaista kalaa ja kasviksia.

Löydät tältä sivulta reseptien lisäksi myös muita vinkkejä ympäristöystävälliseen jouluun!

MENU

Alkuruoka

Arjan silakkarullat 

Hernepesto ja ruisnapit

Jouluinen punakaalisalaatti

Pääruoka

Sitruksinen kirjolohi ja keitetyt perunat

Punajuuret Hasselbackan tapaan

Kuminauuniporkkanat

Jälkiruoka

Puolukka-porkkana kääretorttu