Seminaarilaisen smørrebrød
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/05/lucinan_brunssi_martat_seminaaript_h.jpg
		
		Seminaarilaisen smørrebrød
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Kananmunaton
 - Kasviproteiini
 - Kasvis
 - Välipalat
 
Valmistusohje
10 viipaletta vuokaleipää
Margariinia tai voita leipien voiteluun
Salaattia, esim. pehtoorin salaatti
2 prk säilöttyjä kikherneitä
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl dijoninsinappia
Puolikkaan sitruunan mehu
1,5–2 omenaa
1–2 punasipulia
2–3 rkl kapriksia
2 rkl ruohosipulia silputtuna
2 rkl tilliä silputtuna
2 rkl persiljaa silputtuna
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
- Valuta kikherneet.
 - Pilko omena ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Silppua yrtit.
 - Sekoita kaikki ainekset keskenään leipää, margariinia ja salaatinlehtiä lukuun ottamatta.
 - Voitele leipäviipaleet margariinilla ja asettele niiden päälle salaatinlehtiä.
 - Nostele jokaiselle leivälle noin 2 kukkuraista ruokalusikallista kikhernetäytettä.
 - Koristele esimerkiksi versoilla, yrteillä ja pikkelöidyillä kasviksilla.
 
Vinkki! Helpon 1-2-3-pikkelöintiliemen ohjeen löydät täältä.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki / annos
							0.28							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 158 kcal
 - Rasva 3.6 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
 - Proteiini 5.6 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 31.4 g
 - Sokerit 7.3 g
 - Kuitu, kokonais- 4.6 g
 - Natrium 230.2 mg
 - Kalsium 49.5 mg
 - Rauta 2.1 mg
 - C-vitamiini 6.5 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								0.5 gMustapippuri
 - 
								0.5 gSuola, pöytäsuola
 - 
								2 rklPersilja
 - 
								2 rklTilli, tuore
 - 
								2 rklRuohosipuli
 - 
								3 rklKapris, purkitettu
 - 
								100 gPunasipulia
 - 
								240 gOmena, keskiarvo, punnittu kuorineen
 - 
								50 gSitruunamehu
 - 
								3 tlDijon-sinappi
 - 
								120 gJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
 - 
								400 gKikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
 - 
								50 gSalaatti, vihreä
 - 
								20 gMargariini 60%, kultarypsi
 - 
								300 gRuisleipä, mallasleipä, saaristolaisleipä, rukiinen