Tofu-kesäkurpitsapihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/martat_vauvanruoka_tofu_kesakurpitsapihvi_vaaka_h.jpg
Tofu-kesäkurpitsapihvit
Herkulliset ja nopeat kasvispihvit, johon voit käyttää myös vihanneslaatikon pohjalle unohtuneet kasvikset.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Hävikkiherkut
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Kesä
- Maidoton
- Vauvanruokaa
- Vegaaninen
Valmistusohje
200 g porkkanaa
100 g kesäkurpitsaa
100 g kiinteää maustamatonta tofua
½ prk (n. 1 dl) kaurafraichea
1 rkl rypsiöljyä
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivattua oreganoa tai muita yrttejä
1 mm mustapippuria
- Pese ja kuori porkkanat ja huuhtele kesäkurpitsa. Raasta porkkana ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Voit valuttaa niistä nestettä siivilässä painelemalla kauhalla.
- Kuivaa tofua painelemalla sitä kevyesti talouspaperilla. Murenna tai pilko tofu pieniksi palasiksi.
- Sekoita keskenään kasvisraasteet, tofu, kaurafraiche ja ruokalusikallinen rypsiöljyä. Lisää jauhot, yrtit ja mustapippuri ja sekoita. Anna turvota noin 10 minuuttia.
- Pyörittele kostutetuin käsin massasta matalia pyöreitä pihvejä leivinpaperille uunipellille.
- Paista pihvejä uunin keskitasolla 180 asteessa noin 20 minuuttia.
- Tarjoile esim. perunasoseen ja höyrytettyjen kasvisten tai jalokiviriisin kera.
Testattu Marttakeittiössä.
Vinkki! Voit raastaa taikinaan pätkän tuoretta inkivääriä tuomaan lisämakua! Voit käyttää myös muita jauhoja, esim. täysjyvävehnäjauhoja tai tattarijauhoja.
Hiilijalanjälki / annos
0.25 kg CO2 ekv
Ravintosisältö / annos
- Energia 104 kcal
- Rasva 4.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 3.2 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 13 g
- Sokerit 2.1 g
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Natrium 35.7 mg
- Kalsium 84.3 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 5 mg
Pääraaka-aineet
-
100 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
2 tlOregano, kuivattu
-
60 gVehnäjauho, valkoinen
-
1 rklRypsiöljy
-
100 gTofu, soijavalmiste, soijapapujuusto
-
100 gKesäkurpitsa, kuorineen
-
200 gPorkkana