Valmistusohje

4 tomaattia
2 ps mozzarellaa
½ ruukkua basilikaa
8 maalaisleivänpaloja
4 rkl pestokastiketta
oliiviöljyä
mustapippuria

  1. Viipaloi tomaatti ja mozzarella ohuiksi viipaleiksi.
  2. Irrota basilikanlehdet ruukustaan.
  3. Paahda maalaisleivänpalat paahtimessa ja levitä sen jälkeen leiville pestoa.
  4. Asettele tomaatti- ja mozzarellaviipaleet sekä basilikanlehdet vuorotellen leiville.
  5. Valuta päälle oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria.

    Tarjoile heti.
    Vinkki! Voit myös valmistaa itse pestokastiketta.

Ainesosat

  • 4 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Tomaatti
  • 250 g
    Juusto, mozzarella, rasvaa 20 %
  • 25 g
    Basilika, tuore
  • 4 rkl
    Pestokastike, yrttikastike
  • 2 rkl
    Oliiviöljy
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 8 keskikokoinen annos (30.0 g)
    Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe

Reseptin ravintosisältö

Energia 234 kcal/annos
  • C-vitamiini 6.4 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 194.1 mg
  • Natrium 291.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 1.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.1 g
  • Proteiini 9.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.5 g
  • Rasva 14.7 g
Jaa sivu