Tomaatti-mozzarellabruschetat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/bruschetatnettiversio.jpg
Tomaatti-mozzarellabruschetat
-
Avainsanat:
- Välipalat
Valmistusohje
4 tomaattia
2 ps mozzarellaa
½ ruukkua basilikaa
8 maalaisleivänpaloja
4 rkl pestokastiketta
oliiviöljyä
mustapippuria
- Viipaloi tomaatti ja mozzarella ohuiksi viipaleiksi.
- Irrota basilikanlehdet ruukustaan.
- Paahda maalaisleivänpalat paahtimessa ja levitä sen jälkeen leiville pestoa.
- Asettele tomaatti- ja mozzarellaviipaleet sekä basilikanlehdet vuorotellen leiville.
- Valuta päälle oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria. Tarjoile heti.
Vinkki: Voit myös valmistaa itse pestokastiketta.
Testattu Marttakeittiössä
0.55 kg CO2 ekv
- Energia 234 kcal/annos
- Rasva 14.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.5 g
- Proteiini 9.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.1 g
- Sokerit 1.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 291.9 mg
- Kalsium 194.1 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 6.4 mg
Pääraaka-aineet
-
8 keskikokoinen annos (30.0 g)Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe
-
1/4 tlMustapippuri
-
2 rklOliiviöljy
-
4 rklPestokastike, yrttikastike
-
25 gBasilika, tuore
-
250 gJuusto, mozzarella, rasvaa 20 %
-
4 keskikokoinen annos (60.0 g)Tomaatti