Valmistusohje

4-5 tomaattia
2 mozzarellajuustoa
mustapippuria
ripaus suolaa
runsaasti tuoretta basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
balsamietikkaa

  1. Viipaloi tomaatit ja mozzarellat.
  2. Asettele viipaleet vuorotellen limittäin tarjoiluvadille.
  3. Jauha päälle pippurimyllyllä mustapippuria ja ripottele muutama suolakide.
  4.  Asettele basilikanlehtiä päälle kokonaisina tai suikaloi isommat lehdet.
  5. Valuta päälle oliiviöljyä ja balsamietikkaa.

    Tarjoa vaalean leivän kera.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Vinkki! Koristele salaatti rucola-salaatin lehdillä.
Öljyn ja balsamietikan sijasta voi valuttaa salaatin päälle pestokastiketta ja koristella basilikan lehdillä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 239 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 19.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.6 g
  • Proteiini 12.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5 g
  • Sokerit 2.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 397.4 mg
  • Kalsium 330.5 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 10.4 mg