Valmistusohje

4-5 tomaattia
2 mozzarellajuustoa
mustapippuria
ripaus suolaa
runsaasti tuoretta basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
balsamietikkaa

  1. Viipaloi tomaatit ja mozzarellat.
  2. Asettele viipaleet vuorotellen limittäin tarjoiluvadille.
  3. Jauha päälle pippurimyllyllä mustapippuria ja ripottele muutama suolakide.
  4.  Asettele basilikanlehtiä päälle kokonaisina tai suikaloi isommat lehdet.
  5. Valuta päälle oliiviöljyä ja balsamietikkaa.

    Tarjoa vaalean leivän kera.

Vinkki! Koristele salaatti rucola-salaatin lehdillä.
Öljyn ja balsamietikan sijasta voi valuttaa salaatin päälle pestokastiketta ja koristella basilikan lehdillä.

Ainesosat

  • 4 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Tomaatti
  • 250 g
    Juusto, mozzarella, rasvaa 20 %
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 1 dl
    Basilika, tuore
  • 2 rkl
    Oliiviöljy
  • 1 rkl
    Viinietikka
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 239 kcal/annos
  • C-vitamiini 10.4 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 330.5 mg
  • Natrium 397.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5 g
  • Proteiini 12.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.6 g
  • Rasva 19.7 g
Jaa sivu