Valmistusohje

noin 1 kg keräkaalia
2 sipulia
1 dl puuroriisiä tai rikottuja ohrasuurimoita
2 dl vettä
250 g naudan jauhelihaa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 1/2 tl suolaa
1 rkl meiramia
3/4 tl mustapippuria
2-3 rkl siirappia

Pinnalle:
3-4 tomaattia
1 tl basilikaa

1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja hienonna sipulit.
2. Laita suurimot kiehumaan suurehkoon paksupohjaiseen kattilaan kiehuvaan veteen ja anna kiehua muutama minuutti.
3. Sekoita joukkoon jauheliha pieninä nokareina ja hienonnetut sipulit.
4. Lisää hetken kuluttua suikaloitu kaali ja tomaattimurska.
5. Mausta suolalla, meiramilla, pippurilla ja siirapilla.
6. Hauduta hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää ja neste on imeytynyt suurimoihin eli 20-30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
7. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Levitä pinnalle tomaattiviipaleet. Ripottele tomaattiviipaleille basilikaa.
8. Kypsennä 175°C:sen uunin alatasolla runsas tunti.

Ainesosat

  • 1000 g
    Valkokaali, keräkaali
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 dl
    Riisi puuroutuva
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 250 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 400 g
    Tomaattimurska
  • 1 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 rkl
    Oregano, kuivattu
  • 3/4 tl
    Mustapippuri
  • 2.5 rkl
    Siirappi
  • 4 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Tomaatti
  • 1 tl
    Basilika, kuivattu
  • 1 tbsp
    Meirami, kuivattu

Reseptin ravintosisältö

Energia 337 kcal/annos
  • C-vitamiini 119.6 mg
  • Rauta 4.9 mg
  • Kalsium 165 mg
  • Natrium 960.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.7 g
  • Sokerit 28.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 55.8 g
  • Proteiini 18.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Rasva 6.7 g
Jaa sivu