Tomaattinen kaalilaatikko
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
noin 1 kg keräkaalia
2 sipulia
1 dl puuroriisiä tai rikottuja ohrasuurimoita
2-3 dl vettä
250 g naudan jauhelihaa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
1 tl suolaa
1/2 rkl meiramia
3/4 tl mustapippuria
2-3 rkl siirappia
Pinnalle:
3-4 tomaattia
1 tl basilikaa
1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja hienonna sipulit.
2. Laita suurimot kiehumaan suurehkoon paksupohjaiseen kattilaan kiehuvaan veteen ja anna kiehua muutama minuutti.
3. Sekoita joukkoon jauheliha pieninä nokareina ja hienonnetut sipulit.
4. Lisää hetken kuluttua suikaloitu kaali ja tomaattimurska.
5. Lisää lihaliemikuutio, suola, meirami, pippuri ja siirappi.
6. Hauduta hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää ja neste on imeytynyt suurimoihin eli 20-30 minuuttia.
7. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
8. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Levitä pinnalle tomaattiviipaleet. Ripottele tomaattiviipaleille basilikaa.
9. Kypsennä 175-200°C:sen uunin alatasolla runsas tunti.
10. Peitä tarvittaessa.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 340 kcal/annos
- Rasva 6.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
- Proteiini 18.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 55.9 g
- Sokerit 28.2 g
- Kuitu, kokonais- 6.6 g
- Natrium 907.1 mg
- Kalsium 161.4 mg
- Rauta 4.7 mg
- C-vitamiini 119.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1 pieni annos (5.0 g)Lihaliemijauhe/tiiviste
-
0.5 rklMeirami, kuivattu
-
1 tlBasilika, kuivattu
-
4 keskikokoinen annos (60.0 g)Tomaatti
-
2.5 rklSiirappi
-
3/4 tlMustapippuri
-
1 rklOregano, kuivattu
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
400 gTomaattimurska
-
250 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 dlRiisi puuroutuva
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1000 gValkokaali, keräkaali