Uuniomenat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/uuniomenat_pysty-K.jpg
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Munaton
- Pikkukokki (lapsille)
- Syksy
Valmistusohje
4 suurta omenaa
25 g margariinia
1/2 dl siirappia tai fariinisokeria
1/4 dl kaurahiutaleita
1/4 dl mantelirouhetta
1 tl kanelia
1. Pese omenat.
2. Halkaise omenat ja poista siemenkodat tai poista omenista siemenkodat omenaporalla.
3. Aseta omenat halkaistupinta tai reiät ylöspäin voideltuun uunivuokaan.
4. Sekoita pehmeä margariini, siirappi/fariinisokeri, kaurahiutaleet ja kaneli tahnaksi.
5. Täytä omenien keskusta seoksella.
6. Paista uunissa 200°C:ssa noin 30 minuuttia.
Tarjoa lämpimät omenat kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
262
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 12 mg
- Rauta 1.1 mg
- Kalsium 43.3 mg
- Natrium 49.5 mg
- Kuitu, kokonais- 6.1 g
- Sokerit 41.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 55.4 g
- Proteiini 1.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
- Rasva 7.3 g
Ainesosat
-
4 iso annos (300.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
25 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1/2 dlSiirappi
-
1/4 dlKaurahiutale
-
13.75 gManteli
-
1 tlKaneli, jauhettu
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus