Valmistusohje

4 suurta omenaa
25 g margariinia
1/2 dl siirappia tai fariinisokeria
1/4 dl kaurahiutaleita
1/4 dl mantelirouhetta
1 tl kanelia

1. Pese omenat.
2. Halkaise omenat ja poista siemenkodat tai poista omenista siemenkodat omenaporalla.
3. Aseta omenat halkaistupinta tai reiät ylöspäin voideltuun uunivuokaan.
4. Sekoita pehmeä margariini, siirappi/fariinisokeri, kaurahiutaleet ja kaneli tahnaksi.
5. Täytä omenien keskusta seoksella.
6. Paista uunissa 200°C:ssa  noin 30 minuuttia.

Tarjoa lämpimät omenat kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Ainesosat

  • 4 iso annos (300.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 25 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 1/2 dl
    Siirappi
  • 1/4 dl
    Kaurahiutale
  • 13.75 g
    Manteli
  • 1 tl
    Kaneli, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 262 kcal/annos
  • C-vitamiini 12 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 43.3 mg
  • Natrium 49.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.1 g
  • Sokerit 41.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 55.4 g
  • Proteiini 1.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
  • Rasva 7.3 g
Jaa sivu