Valmistusohje

4 omenaa
40 g margariinia
0,5 dl fariinisokeria tai siirappia
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl mantelirouhetta
0,5 tl kanelia

1. Pese omenat.
2. Halkaise omenat ja poista siemenkodat tai poista omenista siemenkodat omenaporalla.
3. Aseta omenat halkaistupinta tai reiät ylöspäin voideltuun uunivuokaan.
4. Sekoita pehmeä margariini, fariinisokeri/siirappi, kaurahiutaleet, mantelirouhe ja kaneli tahnaksi.
5. Täytä omenien keskusta seoksella.
6. Paista uunissa 200°C:ssa noin 30-35 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmeän kypsiä ja saaneet kauniin värin.

Tarjoa lämpimät omenat kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 13.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
  • Proteiini 3.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 57.4 g
  • Sokerit 41.5 g
  • Kuitu, kokonais- 6.5 g
  • Natrium 72.8 mg
  • Kalsium 56.6 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 12.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus