Valmistusohje

1 l maitoa
2 dl puuroriisiä
½-1 tl suolaa

Voiteluun: voita tai margariinia

1. Voitele uunivuoka (n. 2 litraa) ja mittaa puuroainekset suoraan vuokaan.
2. Kypsennä uuniriisipuuroa uunissa 175°C:ssa  noin 1,5 tuntia.
3. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
4. Anna uuniriisipuuron vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Tarjoa esimerkiksi herkullisen sekahedelmäkeiton kanssa.

Ainesosat

  • 10 dl
    Maito, kahvimaito, rasvaa 2 %, laktoositon, d-vitamiinia 1ug
  • 2 dl
    Riisi puuroutuva
  • 2/3 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 20 g
    Voi

Reseptin ravintosisältö

Energia 308 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.6 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 333.5 mg
  • Natrium 535.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Sokerit 12 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 47.4 g
  • Proteiini 11.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
  • Rasva 9.2 g
Jaa sivu