Uuniriisipuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_1923.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Joulu
- Munaton
- Perinneruoat
- Puurot ja myslit
Valmistusohje
1 l maitoa
2 dl puuroriisiä
½-1 tl suolaa
Voiteluun: voita tai margariinia
1. Voitele uunivuoka (n. 2 litraa) ja mittaa puuroainekset suoraan vuokaan.
2. Kypsennä uuniriisipuuroa uunissa 175°C:ssa noin 1,5 tuntia.
3. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
4. Anna uuniriisipuuron vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
Tarjoa esimerkiksi herkullisen sekahedelmäkeiton kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
308
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 9.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
- Proteiini 11.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 47.4 g
- Sokerit 12 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 535.6 mg
- Kalsium 333.5 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 2.6 mg
Ainesosat
-
20 gVoi
-
2/3 tlSuola, pöytäsuola
-
2 dlRiisi puuroutuva
-
10 dlMaito, kahvimaito, rasvaa 2 %, laktoositon, d-vitamiinia 1ug