Valkopapu-perunasosekeitto ja sienihöystöä
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/09/valkopapu_peruna_keitto_MARTAT_PERUNA_pysty_H-ID-21984.jpg
		
		Valkopapu-perunasosekeitto ja sienihöystöä
Edulliset ja eettiset raaka-aineet saavat loistaa valkopapu-perunasosekeitossa, joka pitää nälän pitkään ja on helppo valmistaa vaikka lounaaksi. Soseutettuna sienihöystön kera keitto sopii erinomaisesti myös juhlavampaan pöytään!
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Arjen helpot
 - Gluteeniton
 - Isänpäivä
 - Itsenäisyyspäivä
 - Kananmunaton
 - Kasvikset
 - Kasviproteiini
 - Kasvis
 - Keitot
 - Maidoton
 - Syksy
 - Talvi
 - Vegaaninen
 
Valmistusohje
2 rkl öljyä
2 lehtisellerin vartta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
noin 10 keskikokoista perunaa (noin 1 kg)
n.1 l kasvislientä
170 g kypsiä valkoisia papuja
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1/2–1 sitruunan mehu
- Paloittele lehtisellerin varret.
 - Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
 - Kuori ja paloittele perunat.
 - Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota selleriä, sipulia ja valkosipulia miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.
 - Lisää perunat ja kaada sekaan kasvisliemi. Keitä 15–20 minuuttia perunoiden koon mukaan.
 - Lisää pavut ja keitä vielä viitisen minuuttia.
 - Maista ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.
 - Halutessasi voit myös soseuttaa keiton.
 - Ripottele keiton päälle sienihöystöä tai tarjoa sienet erillisestä astiasta.