Valkopapu-perunasosekeitto ja sienihöystöä

Edulliset ja eettiset raaka-aineet saavat loistaa valkopapu-perunasosekeitossa, joka pitää nälän pitkään ja on helppo valmistaa vaikka lounaaksi.

Valmistusohje

2 rkl öljyä
2 lehtisellerin vartta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
noin 10 keskikokoista perunaa (noin 1 kg)
n.1 l kasvislientä
170 g kypsiä valkoisia papuja
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1/2–1 sitruunan mehu

  1. Paloittele lehtisellerin varret.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuori ja paloittele perunat.
  4. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota selleriä, sipulia ja valkosipulia miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.
  5. Lisää perunat ja kaada sekaan kasvisliemi. Keitä 15–20 minuuttia perunoiden koon mukaan.
  6. Lisää pavut ja keitä vielä viitisen minuuttia.
  7. Maista ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.
  8. Halutessasi voit myös soseuttaa keiton.
  9. Ripottele keiton päälle sienihöystöä tai tarjoa sienet erillisestä astiasta.