Valkopapu-perunasosekeitto ja sienihöystöä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/09/valkopapu_peruna_keitto_MARTAT_PERUNA_pysty_H-ID-21984.jpg
Valkopapu-perunasosekeitto ja sienihöystöä
Edulliset ja eettiset raaka-aineet saavat loistaa valkopapu-perunasosekeitossa, joka pitää nälän pitkään ja on helppo valmistaa vaikka lounaaksi.
Valmistusohje
2 rkl öljyä
2 lehtisellerin vartta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
noin 10 keskikokoista perunaa (noin 1 kg)
n.1 l kasvislientä
170 g kypsiä valkoisia papuja
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1/2–1 sitruunan mehu
- Paloittele lehtisellerin varret.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuori ja paloittele perunat.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota selleriä, sipulia ja valkosipulia miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.
- Lisää perunat ja kaada sekaan kasvisliemi. Keitä 15–20 minuuttia perunoiden koon mukaan.
- Lisää pavut ja keitä vielä viitisen minuuttia.
- Maista ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.
- Halutessasi voit myös soseuttaa keiton.
- Ripottele keiton päälle sienihöystöä tai tarjoa sienet erillisestä astiasta.