Valmistusohje

noin 20 kpl

100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna (käytetään puolet)
1,5 dl perunajauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
0,3 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle: tomusokeria

Täyte: tyrni- tai sitruunatahnaa tai marjahilloa. Kuvassa käytetty tyrnitahnaa.

Koristeeksi: lakritsaa

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Riko kananmuna kuppiin, sekoita rakenne rikki ja kaada puolet munasta rasva-sokerivaahtoon. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan jähmettyä kylmässä noin tunti.

Kauli taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy. Ota piparkakkumuotilla kakkuja ja nosta ne minimuffinssivuokiin. Painele kakut vuoan pohjalle ja reunoille ”kukiksi”. Paista 200-asteisessa uunissa kauniin vaalean ruskeiksi, 6–8 minuuttia.

Nosta kukat jäähtyneinä vuoista. Ripottele päälle tomusokeria ja täytä tyrni- tai sitruunatahnalla tai hillolla. Koristele lakritsalla.

Kommentit (1)

  1. Hei!
    Vappukukat kannattaa tilata jo etukäteen KUKKAKAUPASTA!!! Tue paikallista! Support your local!
    Samalla saat iloa ja tunnelmaa kotiin.
    Lisäksi voi tietenkin leipoa kukanmallisia leivonnaisia, jos haluaa. Suomessa ei todellakaan tarvitse odottaa luonnonkukkia ja keskikesää. Osaavat ja taitavat floristit ovat käsityöläisiä ja suurelta osin pienyrittäjiä. Kivijalkaliikkeineen he elävöittävät kaupunkia. Mitä olisivatkaan juhlat ilman näyttäviä, kauniita floristin ammattitaitoisesti sitomia kukkia! Kolkkoa on ilman eläviä kukkia.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu