Varhaisperunakulho
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/05/Peruna_parsa_Martat_varhaisperuna_bowl_H.jpg
Varhaisperunakulho
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kala
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Salaatit
Valmistusohje
n. 800 g varhaisperunoita
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
250 g mungpavun ituja
400 g savukalaa, esim. lahnaa, ahventa, siikaa tai lohta
Tilli-tahinikastike:
3 rkl tahinia
1 rkl hunajaa
1/2 dl vettä
1 sitruunan mehu
1 ruukku tilliä
0,5 tl suolaa
Lisäksi esim.
herneitä
retiisijä
hölskytyskurkkuja
- Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Voit käyttää myös kylmiä, tähteeksi jääneitä perunoita.
- Valmista perunoiden kiehuessa tilli-tahinikastike: Laita kaikki ainekset korkeareunaiseen, kapeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi, valuvaksi kastikkeeksi. Lisää tarvittaessa hiukan vettä.
- Valuta kypsät perunat ja anna niiden kuivahtaa hetki.
- Leikkaa perunat puoliksi tai reiluiksi lohkoiksi. Kuumenna oliiviöljy ja voi paistinpannussa.
- Paista perunoita kuumalla lämmöllä leikkauspinta alaspäin noin 5 minuuttia, kauniin värisiksi.
- Jaa perunat annoskulhoihin.
- Lisää jokaiseen kulhoon mungpavun ituja ja savukalaa sekä maun mukaan herneitä, retiisejä ja hölskytyskurkkuja.
- Viimeistele annokset tilli-tahinikastikkeella.
- Energia 553 kcal/annos
- C-vitamiini 71.4 mg
- Rauta 4.4 mg
- Kalsium 106.7 mg
- Natrium 747.5 mg
- Kuitu, kokonais- 8.6 g
- Sokerit 7.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 50.6 g
- Proteiini 34.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
- Rasva 25.7 g
Pääraaka-aineet
-
800 gPeruna, uusi
-
2 rklOliiviöljy
-
1 rklVoi
-
250 gItu, keskiarvo, sinimailanen, mungopapu
-
400 gLohi, lämminsavustettu
-
3 rklSeeds, sesame butter, tahini, from unroasted kernels (non-chemically removed seed coat)
-
1 rklHunaja
-
1 keskikokoinenSitruuna, raaka
-
250 gTilli, tuore
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
100 gHerne