Varhaisperunakulho

G
4 annosta

Valmistusohje

n. 800 g varhaisperunoita
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
250 g mungpavun ituja
400 g savukalaa, esim. lahnaa, ahventa, siikaa tai lohta
Tilli-tahinikastike:
3 rkl tahinia
1 rkl hunajaa
1/2 dl vettä
1 sitruunan mehu
1 ruukku tilliä
0,5 tl suolaa
Lisäksi esim.
herneitä
retiisijä
hölskytyskurkkuja

  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Voit käyttää myös kylmiä, tähteeksi jääneitä perunoita.
  2. Valmista perunoiden kiehuessa tilli-tahinikastike: Laita kaikki ainekset korkeareunaiseen, kapeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi, valuvaksi kastikkeeksi. Lisää tarvittaessa hiukan vettä.
  3. Valuta kypsät perunat ja anna niiden kuivahtaa hetki.
  4. Leikkaa perunat puoliksi tai reiluiksi lohkoiksi. Kuumenna oliiviöljy ja voi paistinpannussa.
  5. Paista perunoita kuumalla lämmöllä leikkauspinta alaspäin noin 5 minuuttia, kauniin värisiksi.
  6. Jaa perunat annoskulhoihin.
  7. Lisää jokaiseen kulhoon mungpavun ituja ja savukalaa sekä maun mukaan herneitä, retiisejä ja hölskytyskurkkuja.
  8. Viimeistele annokset tilli-tahinikastikkeella.
  • Energia 553 kcal/annos
  • C-vitamiini 71.4 mg
  • Rauta 4.4 mg
  • Kalsium 106.7 mg
  • Natrium 747.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 8.6 g
  • Sokerit 7.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50.6 g
  • Proteiini 34.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Rasva 25.7 g