Viikarin vihreä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/Viikarin-vihrea.jpg
Valmistusohje
½ keräsalaattia
1 pussi (200 g) pakasteherneitä
½ kurkkua
2 dl viinirypäleitä
10 cm pala purjoa
½ dl karkeaa tillisilppua
10 vihreää oliivia viipaleina
- Ota herneet sulamaan.
- Suikaloi salaatti.
- Pese kurkku ja viinirypäleet ja halkaise ja huuhtele purjo.
- Puolita kurkku pitkittäin ja viipaloi puolikuun muotoisiksi paloiksi.
- Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa suikaleiksi.
- Hienonna tillinoksat silpuksi.
- Viipaloi tai halkaise oliivit.
- Yhdistä salaattiainekset keskenään ja sekoita kastike salaattiin tai tarjoa se erikseen.
Katso myös salaatille sopiva Italian ihana -kastike.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
96
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 2.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 4.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.6 g
- Sokerit 9.8 g
- Kuitu, kokonais- 4 g
- Natrium 259.2 mg
- Kalsium 78.4 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 23.8 mg
Ainesosat
-
200 gHerne
-
2 dlViinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma
-
200 gKurkku
-
50 gPurjosipuli
-
3 rklTilli, tuore
-
10 kplOliivi, keskiarvo, kivetön, öljyssä, vihreä/musta
-
1/2 kplJäävuorisalaatti, rapea, amerikansalaatti