Täältä löydät vastaukset yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin syyskuun alussa julkaistavaan Martat-sovellukseen liittyen.

Martat-sovellus on Marttaliitto ry:n tarjoama ohjelma älypuhelimelle. Sovelluksesta löytyy herkullisia ruoka-ohjeita ja ajankohtaista tietoa puutarhan ja kodin hoidosta. Sovelluksessa on ohjeiden ja vinkkien lisäksi myös oma Marttayhteisö, jossa voit kysyä neuvoa ja jakaa vinkkejä muiden sovelluksen ladanneiden kanssa.

Mene puhelimellasi sovelluskauppaan. Kirjoita Hae sovelluksia -kohtaan Martat. Lataa Martat-sovellus.

Luo tili. Tili luodaan valitsemalla käyttäjätunnukseksi oma sähköpostiosoite ja keksimällä itse salasana. Jatkossa voit kirjautua sovellukseen aina tällä samalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Jos haluat, voit tilin luomisen sijaan kirjautua Martat-sovellukseen joko Facebook- tai Google-tunnuksillasi.

Sovellus tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja kiinnostuksen kohteista. Tee valinnat. Voit muuttaa niitä myöhemmin. Ryhdy käyttämään sovellusta.

Voit kirjautua sisään joko Facebook- tai Google- tunnuksillasi tai luoda oman tilin sähköpostiosoitteen ja salasanan avulla.

Sovelluksen käyttäminen edellyttää kirjautumista.

Martat-sovelluksen lataaminen ja käyttö on ilmaista.

Sovellus on avoin kaikille, siis marttajäsenille ja ei-jäsenille. Tavoitteena on, että kokoamme saman virtuaalisen katon alle kaikki kestävästä arjesta kiinnostuneet suomalaiset jakamaan parhaat vinkkinsä.

Sovellus toimii älypuhelimissa.

Sovelluksessa voit liikkua sisältöjen, kuten ruokaohjeiden, puutarha-, siivous- ja kodinhoitovinkkien sekä Marttayhteisön keskustelujen välillä. Voit tallentaa suosikkisisältöjäsi ja palata niihin etusivulla näkyvän sinisen alapalkin suosikit-kohdasta. Voit jakaa niitä myös muihin sovelluksiin ja ystävillesi. Voit tilata Martat-sovelluksen muistuttamaan sinua kodinhoito- sekä puutarha-askareiden tekemisestä, jolloin muistat tehdä ne ajallaan.

Sovellus on suunniteltu älypuhelimille. Voit kokeilla käyttää Martat-sovellusta myös tabletilla tai padilla, mutta silloin sovellus ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla ja laitteen mallista riippuen sisällöt saattavat limittyä näytöllä ikävästi.

Kyllä, sovelluksessa voit jakaa vinkkejä ja kokemuksia toisten käyttäjien kanssa sekä pyytää neuvoja ja mielipiteitä toisilta. Keskusteluissa näkyy etunimesi ja se, oletko marttojen jäsen.

Ruokaohjeet, koti- ja puutarhaneuvot sekä muut sisällöt ovat Marttaliitossa työskentelevien ammattilaisten tekemiä. Marttayhteisöstä löydät yli 40 000 marttaa, siis marttojen jäsenet ympäri Suomea. Marttojen puhelinpalvelu ja Chat palvelevat asiakkaita kuten ennenkin verkkosivuilla martat.fi.

Sovellus lähettää sen käytön kannalta tärkeät viestit yhteystiedoksi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Voit itse valita, haluatko ilmoituksia uusista sisällöistä kuten uusista kursseista, ruoka-ohjeista tai sienestysvinkeistä. Sovelluksessa on Oma profiili-osio, jossa voit valita, mistä aiheista haluat muistutuksia.

Tietojasi käsitellään tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla ja niihin on pääsy vain luvan saaneilla käyttäjillä. Tietoja on kerätty vain sen verran, että voimme tarjota juuri sinulle parhaat arkeesi sopivat sisällöt. Etunimesi näkyy muille sovelluksen käyttäjille, kun keskustelet sovelluksessa muiden kanssa.

Haluamme, että sisältömme palvelevat kaiken ikäisiä erilaisissa kodeissa yksin ja yhdessä asuvia suomalaisia. Postinumeron avulla tunnistamme, minkä Marttapiirin alueella asut. Näin voimme tarjota jatkossa sinulle tietoa esimerkiksi oman lähialueesi tapahtumista ja kursseista.

Jos et löydä vastausta näistä usein kysytyistä kysymyksistä, voit kokeilla kirjautua ulos Martat-sovelluksesta, käynnistää puhelimesi uudelleen ja kirjautua uudelleen sisään Martat-sovellukseen. Tarkastathan myös, että puhelimesi tietoturva-asetukset sallivat sovelluksen käytön. Jos sovellus ei edelleenkään toimi, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen sovellus@martat.fi ja autamme sinua mahdollisimman pian.

Paina kirjautumissivulla olevaa Unohditko salasanasi? -painiketta ja seuraa ohjeita. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset luomaan itsellesi uuden salasanan.

Jos pystyt kirjautumaan sovellukseen, näet käyttäjätunnuksesi Oma profiili -sivulla. Kirjautuessasi palveluun, sinulle on lähetetty sähköpostiisi vahvistusviesti, jossa käyttäjätunnuksesi näkyy. Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoite, jonka avulla loit sovelluksen käyttäjätilin. Käyttäjätunnusta ei voi vaihtaa.

Sovelluksen sisällä muille käyttäjille profiilinasi näkyvät lataamasi profiilikuva ja etunimi.

Sovellus poistuu laitteeltasi, kun poistat sovelluksen samaan tapaan kuin muutkin sovellukset puhelimestasi.

Marttajärjestön asiakkuudenhallinnan järjestelmä on nimeltään Salesforce. Asiakkaidemme ja kaikkien palveluitamme käyttävien henkilöiden tiedot tallentuvat sinne.

Sovellus yhdistetään marttojen jäsenrekisteriin keväällä 2022, jonka jälkeen sovellus tunnistaa jäsenet. Sitä ennen sovellus ei varmenna jäsenyyttä. Voit kuitenkin halutessasi kertoa sovellukselle olevasi marttayhdistyksen jäsen laittamalla Oma profiili-kohdassa raksin ruutuun Olen marttaliiton jäsen. Silloin näet jäsenille suunnattuja sisältöjä. Jos syötät postinumeron, voimme kertoa sinulle minkälaista marttatoimintaa alueellasi on tarjolla sekä jäsenille että ei jäsenille.

Marttojen suosituin sisältö on vuodesta toiseen villasukan neulontaohjeet ja käsityöohjeita toivotaan usein, ovathan ne niin ihania! Kässämartat on aktiivinen harrastajien ja vapaaehtoisten yhteisö ja käsityöt ovat rakkaita monille martoille ja marttahenkisille. Kuitenkin kotitalousneuvontajärjestönä käsityöt eivät kuulu virallisesti marttojen neuvonnan piiriin eikä järjestössä työskentele yhtään käsityöneuvojaa. Taustalla on järjestely, jossa käsityöneuvonta on keskistetty muun muassa valtionavustusten kautta Taitoliitolle.

Tämä on yksi suosituimmista sovelluksen ominaisuuksista! Lisää resepti painamalla sinisen alapalkin sydän-kuviota. Siirryt omiin suosikkeihin. Tässä näkymässä ihan ylhäällä keltaisella Lisää oma resepti-painike, jota painamalla pääset lisäämään erilaisia ruoka-ohjeita kuvina, linkkeinä, teksteinä. Lisää mikä tahansa resepti muistiin isomummun vihkosta uusimpaan trendiruokaan. Nyt reseptit ovat kaikki sinulla aina mukana!