Usein kysytyt kysymykset Martat-sovelluksesta

Täältä löydät vastaukset yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin Martat-sovellukseen liittyen.

Martat-sovellus on Marttaliitto ry:n tarjoama ohjelma älypuhelimelle. Sovelluksesta löytyy herkullisia ruoka-ohjeita ja ajankohtaista tietoa puutarhan ja kodin hoidosta. Sovelluksessa on ohjeiden ja vinkkien lisäksi myös oma Marttayhteisö, jossa voit kysyä neuvoa ja jakaa vinkkejä muiden sovelluksen ladanneiden kanssa.

Mene puhelimellasi sovelluskauppaan. Kirjoita Hae sovelluksia -kohtaan Martat. Lataa Martat-sovellus.

Luo tili. Tili luodaan valitsemalla käyttäjätunnukseksi oma sähköpostiosoite ja keksimällä itse salasana. Jatkossa voit kirjautua sovellukseen aina tällä samalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Jos haluat, voit tilin luomisen sijaan kirjautua Martat-sovellukseen joko Facebook- tai Google-tunnuksillasi.

Sovellus tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja kiinnostuksen kohteista. Tee valinnat. Voit muuttaa niitä myöhemmin. Ryhdy käyttämään sovellusta.

Voit kirjautua sisään joko Facebook- tai Google- tunnuksillasi tai luoda oman tilin sähköpostiosoitteen ja salasanan avulla.

Sovelluksen käyttäminen edellyttää kirjautumista.

Martat-sovelluksen lataaminen ja käyttö on ilmaista.

Sovellus on avoin kaikille, siis marttajäsenille ja ei-jäsenille. Tavoitteena on, että kokoamme saman virtuaalisen katon alle kaikki kestävästä arjesta kiinnostuneet suomalaiset jakamaan parhaat vinkkinsä.

Sovellus toimii älypuhelimissa.

Sovelluksessa voit liikkua sisältöjen, kuten ruokaohjeiden, puutarha-, siivous- ja kodinhoitovinkkien sekä Marttayhteisön keskustelujen välillä. Voit tallentaa suosikkisisältöjäsi ja palata niihin etusivulla näkyvän sinisen alapalkin suosikit-kohdasta. Voit jakaa niitä myös muihin sovelluksiin ja ystävillesi. Voit tilata Martat-sovelluksen muistuttamaan sinua kodinhoito- sekä puutarha-askareiden tekemisestä, jolloin muistat tehdä ne ajallaan.

Sovellus on suunniteltu älypuhelimille. Voit kokeilla käyttää Martat-sovellusta myös tabletilla tai padilla, mutta silloin sovellus ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla ja laitteen mallista riippuen sisällöt saattavat limittyä näytöllä ikävästi.

Kyllä, sovelluksessa voit jakaa vinkkejä ja kokemuksia toisten käyttäjien kanssa sekä pyytää neuvoja ja mielipiteitä toisilta. Keskusteluissa näkyy etunimesi ja se, oletko marttojen jäsen.

Ruokaohjeet, koti- ja puutarhaneuvot sekä muut sisällöt ovat Marttaliitossa työskentelevien ammattilaisten tekemiä. Marttayhteisöstä löydät yli 40 000 marttaa, siis marttojen jäsenet ympäri Suomea. Marttojen puhelinpalvelu ja Chat palvelevat asiakkaita kuten ennenkin verkkosivuilla martat-fi.test.

Sovellus lähettää sen käytön kannalta tärkeät viestit yhteystiedoksi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Voit itse valita, haluatko ilmoituksia uusista sisällöistä kuten uusista kursseista, ruoka-ohjeista tai sienestysvinkeistä. Sovelluksessa on Oma profiili-osio, jossa voit valita, mistä aiheista haluat muistutuksia.

Tietojasi käsitellään tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla ja niihin on pääsy vain luvan saaneilla käyttäjillä. Tietoja on kerätty vain sen verran, että voimme tarjota juuri sinulle parhaat arkeesi sopivat sisällöt. Profiilisi tiedot näkyvät muille sovelluksen käyttäjille, kun keskustelet sovelluksessa muiden kanssa tai kommentoit sisältöjä, kuten ruokaohjeita.

Haluamme, että sisältömme palvelevat kaiken ikäisiä erilaisissa kodeissa yksin ja yhdessä asuvia suomalaisia. Postinumeron avulla tunnistamme, minkä Marttapiirin alueella asut. Näin voimme tarjota jatkossa sinulle tietoa esimerkiksi oman lähialueesi tapahtumista ja kursseista.

Jos et löydä vastausta näistä usein kysytyistä kysymyksistä, voit kokeilla kirjautua ulos Martat-sovelluksesta, käynnistää puhelimesi uudelleen ja kirjautua uudelleen sisään Martat-sovellukseen. Tarkastathan myös, että puhelimesi tietoturva-asetukset sallivat sovelluksen käytön. Jos sovellus ei edelleenkään toimi, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen sovellus@martat-fi.test ja autamme sinua mahdollisimman pian.

Paina kirjautumissivulla olevaa Unohditko salasanasi? -painiketta ja seuraa ohjeita. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset luomaan itsellesi uuden salasanan.

Jos pystyt kirjautumaan sovellukseen, näet käyttäjätunnuksesi Oma profiili -sivulla. Kirjautuessasi palveluun, sinulle on lähetetty sähköpostiisi vahvistusviesti, jossa käyttäjätunnuksesi näkyy. Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoite, jonka avulla loit sovelluksen käyttäjätilin. Käyttäjätunnusta ei voi vaihtaa.

Sovelluksen sisällä muille käyttäjille profiilinasi näkyvät lataamasi profiilikuva ja etunimi sekä profiilin kuvausteksti.

Sovellus poistuu laitteeltasi, kun poistat sovelluksen samaan tapaan kuin muutkin sovellukset puhelimestasi. Jos haluat poistaa myös käyttäjätilisi, voit lähettää poistopyynnön sovelluksen omassa profiilissa.

Tee näin: Paina sinisen alapalkin kohdasta Profiili, jolloin siirryt oman profiilisi kohtaan omat tiedot. Sivun alalaidasta löydät Lähetä poistopyyntö-painikkeen. Painamalla siitä lähetät sovelluksen ylläpidolle viestin, että haluat poistaa käyttäjätilisi.

Käyttäjätilin poistopyynnön vastaanotettuamme lähetämme sinulle vahvistusviestin sähköpostisoitteeseesi 72 h sisällä poistopyynnöstä. Kun olemme poistaneet käyttäjätilisi ja siihen liitetyt sovellustiedot, et voi enää käyttää sovellusta tai palauttaa tiliä myöhemmin. Halutessasi voit aina perusta uuden tilin Martat-sovellukseen!

Marttajärjestön asiakkuudenhallinnan järjestelmä on nimeltään Salesforce. Asiakkaidemme ja kaikkien palveluitamme käyttävien henkilöiden tiedot tallentuvat sinne.

Sovellus yhdistetään marttojen jäsenrekisteriin keväällä 2022, jonka jälkeen sovellus tunnistaa jäsenet. Sitä ennen sovellus ei varmenna jäsenyyttä. Voit kuitenkin halutessasi kertoa sovellukselle olevasi marttayhdistyksen jäsen laittamalla Oma profiili-kohdassa raksin ruutuun Olen marttaliiton jäsen. Silloin näet jäsenille suunnattuja sisältöjä. Jos syötät postinumeron, voimme kertoa sinulle minkälaista marttatoimintaa alueellasi on tarjolla sekä jäsenille että ei jäsenille.

Käsityöt ovat rakkaita monille martoille ja marttahenkisille. Marttojen suosituin sisältö on vuodesta toiseen villasukan neulontaohjeet ja käsityöohjeita toivotaan usein enemmän, ovathan ne niin ihania! Malliskuusta 2022 alkaen sovelluksessa löytyy neulonta-, virkkaus, ompelu-, ja korjausompeluohjeita pieni valikoima.

Kuitenkin kotitalousneuvontajärjestönä käsityöt eivät kuulu virallisesti marttojen neuvonnan piiriin eikä järjestössä työskentele yhtään käsityöneuvojaa. Taustalla on järjestely, jossa käsityöneuvonta on keskistetty muun muassa valtionavustusten kautta Taitoliitolle.

Tämä on yksi suosituimmista sovelluksen ominaisuuksista! Lisää resepti painamalla sinisen alapalkin sydän-kuviota. Siirryt omiin suosikkeihin. Tässä näkymässä ihan ylhäällä keltaisella Lisää oma resepti-painike, jota painamalla pääset lisäämään erilaisia ruoka-ohjeita kuvina, linkkeinä, teksteinä. Lisää mikä tahansa resepti muistiin isomummun vihkosta uusimpaan trendiruokaan. Nyt reseptit ovat kaikki sinulla aina mukana!

Voit poistaa käyttäjätunnuksesi lähettämällä poistopyynnön sovelluksessa. Paina sinisen alapalkin kohdasta Profiili, jolloin siirryt oman profiilisi kohtaan omat tiedot. Sivun alalaidasta löydät Lähetä poistopyyntö-painikkeen. Painamalla siitä lähetät sovelluksen ylläpidolle viestin, että haluat poistaa käyttäjätilisi.

Käyttäjätilin poistopyynnön vastaanotettuamme lähetämme sinulle vahvistusviestin sähköpostisoitteeseesi 72 h sisällä poistopyynnöstä. Kun olemme poistaneet käyttäjätilisi ja siihen liitetyt sovellustiedot, et voi enää käyttää sovellusta tai palauttaa tiliä myöhemmin. Halutessasi voit aina perusta uuden tilin Martat-sovellukseen!

Mene puhelimellasi sovelluskauppaan, kuten Google Playhin tai App Storeen. Hae Martat-sovellus. Jos sovelluksesta on saatavilla päivitys, se näkyy sovelluskaupassa. Paina Päivitä-painiketta ja odota kunnes sovellus on päivitetty.

Suosittelemme sallimaan automaattiset päivitykset, jotta sovellus pysyy ajan tasalla ja sitä on mukavampi käyttää.

Sovellus on suunniteltu älypuhelimille. Voit kokeilla käyttää Martat-sovellusta myös tabletilla tai padilla, mutta silloin sovellus ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla ja laitteen mallista riippuen sisällöt saattavat limittyä näytöllä ikävästi.

Sähköinen jäsenkortti on sovelluksen uusi ominaisuus, joten varmista, että olet päivittänyt sovelluksen uusimpaan versioon sovelluskaupassa. Jäsenkorttilogo ilmestyy näkyviin sovelluksen oikeaan ylälaitaan. Liitä jäsenyys sovellukseen täyttämällä jäsennumero ja sukunimi niille varattuihin kenttiin. Jäsennumeron löydät Martat-lehden takakannesta. Jatkossa löydät jäsenkorttisi automaattisesti sovelluksesta.

Voit nyt etsiä itsellesi sopivaa Martta-yhdistystä sovelluksen avulla. Löydät yhdistyshaun sovelluksen ylälaidassa olevan haun kautta. Painamalla suurennuslasin kuvaa näet valikon, jonka viimeinen otsikko on yhdistykset. Yhdistyshaussa voit etsiä yhdistyksiä suodattimien ja hakusanojen avulla.

Kyllä. Sovelluksen alareunasta löydät piirien tapahtumat, jonne voit myös ilmoittautua sovelluksen avulla. Tapahtumat-sivulla voit suodattaa tapahtumia esimerkiksi sijainnin tai teeman mukaan. Näet sovelluksessa myös kyseisen tapahtuman paikkatilanteen.