Kevään paras salaattipöytä

Salaatista on moneksi, kun taskussa on täydellisen salaatin kaava. Tällä kurssilla valmistamme niin ruokaisia salaatteja kuin myös kevyempiä lisukesalaatteja. Kurssi sopiikin hyvin kevään juhliin valmistautuvalle. Mukana mm. linssi-vuohenjuustosalaatti ja lämmin fetasalaatti, klassikoita unohtamatta.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 26.4.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille

Käsintehdyt nuudelit ja mykyt – TÄYNNÄ

Opi tekemään itse nuudeleita ja mykyjä! Kurssilla valmistamme erilaisia aasialaisia nuudeleita sekä mykyjä, eli dumplingseja. Nuudelien kaveriksi teemme kastikkeita ja mykyille dippejä, lisukkeita unohtamatta. Tule ihastumaan näihin aasialaisiin herkkuihin, kuten japanilaisiin udon nuudeleihin ja kiinalaisiin jiaozeihin.   Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 31.5.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on

Filippiinien makuja -verkkoruokakurssi – PERUTTU

Filippiiniläinen ruokakulttuuri on maistuva sekoitus perinteistä malajilaista, kiinalaista, espanjalaista ja meksikolaista ruokaa! Kurssilla valmistetaan viinietikassa marinoitua adobo-kanaa, paistettua valkosipuliriisiä sekä maukasta papukeittoa mungpavuista. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 20.4.2023 klo 17.00–19.15. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan, etäkurssilla käytettävän linkin ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen.   Huomioithan, että materiaalit sekä Teams-linkki lähetetään siihen sähköpostiin,

Japanilainen ilta-TÄYNNÄ

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Ensiluokkaisia raaka-aineita korostamaan valitaan harkitusti makeutta, suolaisuutta ja etikan hapokkuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin eli täyteläisen maun tavoitteluun. Kurssilla valmistamme tuttujen sushi-rullien lisäksi mm. okonomiyaki-pannukakkua ja yakitori-kanavartaita.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 27.2.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3

Thaimaalainen keittiö-TÄYNNÄ

Thai-ateriassa yhdistyvät monet maut, värit ja erilaiset raaka-aineet. Makeat, suolaiset, kirpeät, voimakkaat ja tuliset maut kohtaavat toisensa sulassa sovussa. Thaimaalaisessa keittiössä makua antavat esimerkiksi kala- ja osterikastikkeet, currytahnat, inkivääri, chilit, kookos ja lime. Kurssilla valmistetaan muun muassa pad thai -nuudeleita, kevätkääryleitä sekä punaista currykastiketta itse tehdystä currytahnasta. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 11.3.2023 klo 10.00–13.30.

Georgialaista kasvisruokaa -verkkoruokakurssi

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssin kaikki ruoat sopivat lakto-ovovegetaariseen ruokavalioon. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan gruusialaiseen keittiöön! Kurssilla valmistetaan muun täyteläistä lobio-papumuhennosta, juustoista hatsapuri-leipää sekä munakoisorullia.  Kurssilla käytetään saksanpähkinää, maitotuotteita ja kananmunia.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 16.5.2023 klo 17.00–19.15. Opettaja lähettää ennen

Karibian makuja- PERUTTU

  Tule mukaan maistuvalle ja värikkäälle lautasmatkalle karibialaisiin ruokatunnelmiin. Steel-rumpumusiikin säestämänä loihdimme karibialaisen aterian, jossa on vaikutteita sekä alkuperäiskansoilta että ympäri maailman. Auringossa kypsyneet hedelmät, chilit, kookos ja monenlaiset mausteet kohtaavat ruuissa niin mereneläviä, juureksia kuin lihaakin. Jälkiruoat ovat makeita ja meheviä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 4.3.2023 klo 10.00–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa

Sisilialainen ilta-TÄYNNÄ

Rakastatko italialaista ruokaa? Tule tutustumaan Sisilian kiehtovaan ruokakulttuuriin! Sisilialainen keittiö on täynnä muhkeita makuja: munakoisoa, meren antimia, sitrushedelmiä ja erilaisia juustoja. Kurssilla valmistetaan mm. caponata-munakoisomuhennosta, maukasta kala-kuskuspataa sekä herkullisia arancini-risottopalleroita. Tule ihastumaan Sisilian makuihin!  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 22.2.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €,

Portugalin makuja- TÄYNNÄ

Sijaintinsa ansiosta erilaiset kala- ja äyriäisruoat ovat portugalilaisen ruoan keskiössä. Etenkin turska, eli bacalhau, sekä sardiinit ovat kalaruokien kulmakiviä. Portugalilaiset suosivat tuoreita raaka-aineita ja aromikas oliiviöljy on tärkeä osa ruoanvalmistusta. Kurssilla valmistetaan muun muassa caldeirada kalapataa, caldo verde -keittoa ja pastéis de nata -kermaleivoksia. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 6.3.2023 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu

Persialainen keittiö -verkkoruokakurssi

Ruusuvettä, granaattiomenaa, sitrushedelmiä, yrttejä, pähkinöitä, riisiä ja paksua jugurttia! Persialainen keittiö hurmaa kasvisten monipuolisella käytöllä sekä raikkailla mauillaan. Keittiön kulmakivi on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan iranilainen riisi, josta valmistetaan kurssilla sahramilla maustettu ja rapeaksi paistettu tahdig. Lisäksi valmistamme fesenjoon-kanapataa saksanpähkinöillä ja granaattiomenalla, uunikikherneitä ja kurkku-jugurttikastiketta. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 2.3.2023 klo 17.00–19.15. Opettaja lähettää n.