Kiinalaisia kasvisruokia-TÄYNNÄ

Kasvikset näyttelevät tärkeää roolia kiinalaisessa ruokakulttuurissa. Chili, inkivääri, valkosipuli, sichuaninpippuri ja seesamiöljy tuovat makua mehevän mausteisiin kasvisruokiin. Kurssilla valmistetaan värikäs kattaus kasvisruokia eri puolilta Kiinaa. Tutuiksi tulevat mm. mapo-tofu, valkosipuli-munakoiso ja wonton-nyytit.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 10.5.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50

Kalaa kestävästi -verkkoruokakurssi PERUTTU

Haluatko oppia käyttämään erilaisia kotimaisia kaloja ruoanvalmistuksessa ja kehittyä kotikokkina? Tällä kurssilla opitaan valmistamaan erilaisia kalaruokia käyttäen tuoretta kotimaista kalaa että pakaste- ja säilyketuotteita. Opit valmistamaan terveellisiä, herkullisia ja nopeita kalaruokia. Kurssilla valmistetaan muun muassa kalapuikkoja ja ranskalainen kalakeitto bouillabaisse. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 9.3.2023 klo 17.00–19.15. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet,

Vietnamilainen ilta- TÄYNNÄ

Vietnamin ruokakulttuuri on raikas, monipuolinen ja yllättävä. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja vaikutteita eri maiden ruokakulttuurista, kuten Ranskan siirtomaa ajoista. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keittoa kanasta ja riisipaperirullia. Kurssilla käytetään kalakastiketta.   Tietoa ruokakurssista Kurssi

Kasvisten fermentointi – Silkkaa hapatusta! – TÄYNNÄ

Hapattaminen on huippu juttu! Se on edullinen säilöntätapa, jossa myös raaka-aineiden ravintoarvo säilyy hyvänä. Kurssilla tutustutaan hapattamisen saloihin ja kurssin aikana jokainen pääsee laittamaan oman hapankaalin alulle. Valmistamme myös kimchiä, jonka sanotaan olevan maailman terveellisin ruoka, ja tutustumme moniin muihin hapatettuihin ruokiin. Kurssilla käytetään hapatettuja tuotteita myös ruoanlaitossa, kun valmistamme yhteisen päivällisen.  Tietoa ruokakurssista Kurssi

Georgialaista kasvisruokaa – TÄYNNÄ

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Tällä kurssilla keskitytään erityisesti georgialaisen keittiön moninaisiin kasvisruokiin ja kaikki valmistetut ruokalajit sopivat lakto-ovo-vegetaariseen ruokavalioon. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 13.2.2023 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun).  Kokkaamme

Intialaisia kasvisruokia- TÄYNNÄ

Intialainen ateria hurmaa makujen kirjolla ja mausteiden tuoksulla! Intialainen keittiö on monipuolinen ja alueellisesti kirjava. Maukkaiden kasvisruokien määrä on loputon, mikä tekee maasta kasvissyöjien ruokaparatiisin. Kurssilla valmistamme ruokia eri puolilta Intiaa. Tutuiksi tulevat mm. makeantuliset curryt, sipuli-pakorat ja hedelmäiset chutney-kastikkeet. Täyteläisen kokonaisuuden jäljiltä olo on kuitenkin kevyt.  Huom! Kurssi korvaa Uudenmaan Marttojen Intialaisia makuja -kurssin

Makuja Ranskasta – TÄYNNÄ

Nyt kokataan rentoa ranskalaista! Monet lainalaisuudet keittiössä määrittyvät ranskalaisen ruoanvalmistusperinteen kautta, mutta tällä kurssilla keskitymme rentoon, raikkaaseen ja yksinkertaiseen ranskalaiseen keittiöön. Ranskalainen keittiö on alueellisesti kirjava ja täynnä mitä ihanimpia raaka-aineita ja ruokia, jotka sopiva niin arkeen kuin juhlaan. Kurssilla valmistetaan muun muassa simpukoita omenasiiderissä, provencelainen tomaattimunakoisopaistos sekä sipuli-anjovispiiraas pissaladière. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina

Makkaroita itse tehden-PERUTTU

Haluatko opetella tekemään itse raakamakkaroita? Tämä kurssi on sinua varten! Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti makkaroita omaan makuun. Kurssilla opit makkaranteon perustekniikat ja saat vinkkejä, joiden avulla makkarat onnistuvat kotonakin.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 22.5.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille

Toscanalainen keittiö – TÄYNNÄ

Toscanan perinteikäs keittiö on maailmankuulu, eikä suotta! Toscanalainen ruoka on yksinkertaista ja se perustuu laadukkaisiin sesongin raaka-aineisiin. Erilaiset pavut, kasvikset ja yrtit muodostavat yhdessä lihan, juuston ja oliiviöljyn kanssa tämän herkullisen keittiön perustan. Valmistamme kurssilla mm. tuoretta pastaa, panzanella-salaattia, cantuccini-keksejä ja paljon muuta.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 20.4.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa,

Meksikolainen ilta – TÄYNNÄ

Meksikolainen ruoka on täynnä ihania värejä sekä vahvoja ja raikkaita makuja! Esimerkiksi chili, lime, korianteri, avokado, tomaatti, maissi ja suklaa ovat olennainen osa meksikolaista ruokakulttuuria. Kurssilla valmistuvat muun muassa maissitortillat eli tacot ja tostadat erilaisilla täytteillä, chilaquiles-annos sekä suussa sulava mole-kastike. Bienvenidos! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 14.3.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa