Parasta arkiruokaa 3: Maukkaasti kalaa

Arkiruoan tulee olla mutkatonta ja nopeaa. Lisäksi valmistettavissa kohtuullisella määrällä aineksia edullisesti, mutta mausta tinkimättä. Arkiruoka-kurssilla valmistetaan teemoittain maittavia ja simppeleitä kotiruokia, joita on helppo ottaa osaksi arkista ruoanlaittoa. Voit osallistua vapaavalintaisesti joko yhdelle tai useammalle Parasta arkiruokaa -kurssille (1, 2 ja 3) itseäsi kiinnostavien teemojen mukaan. Kolmannella ruokakurssilla valmistamme kestävistä kalalajeista herkullisia arkiruokia, kuten

Ranskalaiset leivonnaiset-TÄYNNÄ

Maailmankuulun ranskalaisen pâtisserien herkut kutsuvat sinut ranskalaisten leivosten kurssille! Kurssilla leivomme perinteisiä ranskalaisia konditoriatuotteita, kuten värikkäitä macaroneja ja suussa sulavia éclair-tuulihattuja.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 14.2.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat

Kiinan Sichuan – TÄYNNÄ

Mausteinen Sichuanin eli Setšuanin ruoka hurmaa! Ruoissa käytetään runsaasti papuja, tofua ja erilaisia maustekastikkeita, soijaa, seesamiöljyä ja tietenkin jännittävää sichuaninpippuria, jonka sanotaan olevan sichuanilaisen keittiön sydän. Kurssilla valmistetaan muun muassa mapo-tofua, wonton-nyyttikeittoa ja kung pao-kanawokkia. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 1.3.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60

Kokataan yhdessä Välimerellistä- PERUTTU!

Lasten ja aikuisten yhteisellä kokkauskurssilla valmistetaan herkullinen välimerellinen ateria alkupaloista jälkiruokaan ja nautitaan ne lopuksi yhdessä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 18.3.2023 klo 10.00–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 80 €/ aikuinen+lapsi -pari, marttajäsenille 70 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin vietäväksi.

Vietnamilainen ilta

Vietnamin ruokakulttuuri on raikas, monipuolinen ja yllättävä. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja vaikutteita eri maiden ruokakulttuurista, kuten Ranskan siirtomaa ajoista. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keittoa kanasta ja riisipaperirullia. Kurssilla käytetään kalakastiketta.  Tietoa ruokakurssista Kurssi

Korealainen ilta-TÄYNNÄ

Korealainen ateria koostuu monista pienistä ruokalajeista, jotka on maustettu mm. inkiväärillä, soijakastikkeella ja seesaminsiemenillä. Korean erottaa naapurimaistaan Kiinasta ja Japanista etenkin runsaampi mausteiden käyttö. Kurssilla valmistamme mm. bulgogi-tulilihaa, bindaetteok mungapapulettuja ja bibim guksu-nuudeleita. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 15.2.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille

Tuorepastaa

Opi valmistamaan itse pastaa! Valmistamme erilaisia pastoja pastakoneella ja kaulien. Pastojen kanssa teemme erilaisia kastikkeita ja lisukkeita. Ihastu pastan monipuoliseen maailmaan hurmaavista perunagnoccheista täytettyihin ravioleihin.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 5.4.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme

Gluteenittomat leivonnaiset

Kuinka valmistaa kuohkeat munkit tai kakkupohja ilman vehnäjauhoja? Entä mitä ovat psyllium ja ksantaani, ja mihin niitä tarvitaan? Kurssilla pureudutaan gluteenittomien leivonnaisten maukkaaseen maailmaan, tutustutaan erilaisiin gluteenittomiin jauhovaihtoehtoihin sekä opitaan valmistamaan monipuolisesti erilaisia leivonnaisia täysin gluteenittomasti. Kurssilla valmistamme muun muassa suolaista piirakkaa, kakkuja, hiivataikinasta pullia ja sämpylöitä sekä herkullisia ja nopeita rahkamunkkeja.  Tietoa ruokakurssista Kurssi

Espanjalaiset tapakset – TÄYNNÄ

Tapas on pieni aperitiivipala, joka nautitaan Espanjassa usein porukalla ennen lounasta tai illallista – tai pääateriana kattamalla niitä pöytään montaa eri sorttia, kuten tällä kurssilla tehdään! Kurssilla valmistetaan mm. maukasta gazpacho-tomaattikeittoa, tortilla española -perunamunakasta, gambas al ajillo -katkarapuja ja tietysti raikasta sangriaa! Tule oppimaan perinteisten tapasten valmistus ja herkuttelemaan runsaan tapas-pöydän ääreen. Bienvenidos! Tietoa ruokakurssista

Parasta arkiruokaa 1: Mausteiden maukas maailma

Arkiruoan tulee olla mutkatonta ja nopeaa. Lisäksi valmistettavissa kohtuullisella määrällä aineksia edullisesti, mutta mausta tinkimättä. Arkiruoka-kurssilla valmistetaan teemoittain maittavia ja simppeleitä kotiruokia, joita on helppo ottaa osaksi arkista ruoanlaittoa. Voit osallistua vapaavalintaisesti joko yhdelle tai useammalle Parasta arkiruokaa -kurssille (1, 2 ja 3) itseäsi kiinnostavien teemojen mukaan. Ensimmäisellä arkiruoka-kurssilla syvennytään mausteiden aromaattiseen maailmaan ja valmistetaan