Karjalaiset piiraat

Karjalainen ruokaperinne on rikas ja monen sydäntä lähellä! Tällä kurssilla opimme tekemään monien rakastamia karjalanpiirakoita, mutta valmistamme myös monipuolisesti muita karjalaisia piiraita: lanttusupikkaita, marjarönttösiä, ilomantsilaiset vatruskoita, tapuntaisia sekä mahalleen makkuajia. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 21.2.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää

Kalankäsittelyn perusteet- TÄYNNÄ

Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Vai kaipaatko kenties ideoita helppojen kalaruokien valmistamiseen? Tällä kurssilla jokainen pääsee opettelemaan isojen kalojen fileoimista sekä pikkukalojen käsittelyä. Käytämme kurssilla erilaisia sesongin kaloja saatavuuden mukaan, joista valmistamme monipuolisen aterian eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 22.3.2023 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta

Maukasta edullisesti – etäketjukoulutus martoille

Keittiössä luovuuden mahdollistavat ruoanvalmistuksen perustaidot. Penninvenyttäjä osaa valmistaa taloudellista, sesonginmukaista, terveellistä ja maukasta ruokaa. Suunnittelun taito ja raaka-aineiden monipuolinen hyödyntäminen auttavat vähentämään myös ruokahävikkiä. Koulutus sisältää luennon, jonka lisäksi valmistamme etäyhteyksin teemaan sopivan ruoan. Koulutus antaa valmiudet järjestää maukasta edullisesti -kurssin omalle yhdistykselleen. Tietoa ketjukoulutuksesta Koulutus järjestetään keskiviikkona 19.4.2023 klo 17-19.00. Koulutus pidetään etänä Teamsin

Ruokailoa ikävuosiin -ketjukoulutus martoille

Tasapainoinen ruokavalio pitää mielen virkeänä, ylläpitää terveyttä ja edistää hyvinvointia läpi elämän. Ruokailoa ikävuosiin -koulutuksesta saat ideoita monipuolisten ja ikäsi huomioivien aterioiden valmistamiseen. Koulutus sisältää luennon, jonka lisäksi valmistamme helpon ja maistuvan lounaan. Koulutus antaa valmiudet järjestää ruokailoa ikävuosiin -kurssin omalle yhdistykselleen.  Tietoa ketjukoulutuksesta Koulutus järjestetään keskiviikkona 5.4.2023 klo 11-14.00. Koulutus pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa

Ruokamarttojen etäketjukoulutus Kaikkea kaurasta

Martoille suunnattu ketjukoulutus, miten ihanan monipuolinen kotimainen kaura on ja miten sitä voi hyödyntää eri tavoin ruoan valmistuksessa. Etäkoulutuksessa keskustellaan kauran hyvistä vaikutuksista ja puolista sekä jokainen voi valmistaa herkullisen menun kauraa käyttäen. Kurssilla saa myös ideoita marttaillan järjestämiseen. Tietoa koulutuksesta Kurssi järjestetään tiistaina 9.5.2023 klo 16-18.30 Opettaja lähettää n. 3 arkipäivää aiemmin kurssipaketin, joka

HYGIENIAPASSITESTI, KEVÄT 2023-PERUTTU

Hygienipassitesti Helsingissä Ilmoittaudu mukaan hygieniapassitestiin Helsingin Kampissa! Hygieniapassitesti pidetään Helsingin saksalaisen koulun tiloissa (Malminkatu 14). Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat tiedot testitilasta viimeistään paria päivää ennen testiajankohtaa. Testi pidetään maanantaina 20.3. klo 17.00 ja sen hinta on 40 €. Saavuthan paikalle viimeistään klo 16.45. Huom! myöhästyneitä ei voida ottaa testiin. Testi järjestetään, mikäli testiin ilmoittautuu vähintään 8

Villivihannekset lautasella- PERUTTU

Valmistamme luonnonkasveista herkullisen menun alkujuomasta jälkiruokaan. Valmistamme mm. suussa sulavaa vuohenputkipiirakkaa, nokkospestoa ja villiyrttisalaattia. Ruoanvalmistuksessa tutuiksi tulevat kulloisenkin päivän saaliin mukaan vaihtelevasti esimerkiksi voikukat, poimulehdet, siankärsämö, nokkonen, horsma, vuohenputki ja käenkaali. Kurssilla annetaan myös vinkkejä villivihannesten keräämiseen ja käsittelyyn. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 30.5.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin

Kalankäsittelyn perusteet- TÄYNNÄ

Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Vai kaipaatko kenties ideoita helppojen kalaruokien valmistamiseen? Tällä kurssilla jokainen pääsee opettelemaan isojen kalojen fileoimista sekä pikkukalojen käsittelyä. Käytämme kurssilla erilaisia sesongin kaloja, joista valmistamme monipuolisen aterian eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 4.4.2023 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 70

Karjalaiset piiraat- TÄYNNÄ

Karjalainen ruokaperinne on rikas ja monen sydäntä lähellä! Tällä kurssilla opimme tekemään monien rakastamia karjalanpiirakoita, mutta valmistamme myös monipuolisesti muita karjalaisia piiraita: lanttusupikkaita, marjarönttösiä, ilomantsilaiset vatruskoita, tapuntaisia sekä mahalleen makkuajia. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 7.2.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää

Kalankäsittelyn perusteet – TÄYNNÄ

Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Vai kaipaatko kenties ideoita helppojen kalaruokien valmistamiseen? Tällä kurssilla jokainen pääsee opettelemaan isojen kalojen fileoimista sekä pikkukalojen käsittelyä. Käytämme kurssilla erilaisia sesongin kaloja, joista valmistamme monipuolisen aterian eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 24.1.2023 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 70