Ihanat kakut

Kevään ja kesän juhlapöydissä huomion vangitsee kaunis kakku. Se voi olla perinteinen täytekakku, suussa sulava moussekakku tai täyteläinen suklaakakku. Kokeilemme myös täysin vegaanisen kakun tekemistä. Kurssin aikana perehdytään erilaisten kakkujen valmistukseen ja illan päätteeksi katetaan yhteinen kakkubuffetpöytä, jonka ääressä pääsee maistelemaan yhdessä valmistettuja herkkuja.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 17.5.2023 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin

Espanjalainen illallinen – TÄYNNÄ

Auringon alla kypsyneet tomaatit, oliiviöljy, aromaattinen savupaprikamauste, ilmakuivattu kinkku, manchego-juusto, simpukat ja muut merenelävät. Espanjalainen keittiö on täynnä täyteläisiä makuja ja ihastuttavia ruokia! Tällä kurssilla tulevat tutuiksi espanjalaiset klassikkoruuat, kuten paella, papas arrugadas eli ryppyperunat mojo rojo -kastikkeen kanssa sekä crema catalana -jälkiruoka. Bienvenidos! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 4.5.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin

Kreikkalainen keittiö – TÄYNNÄ

Kreikkalainen keittiö on yksi Välimeren aarteista! Maistuvat ja täyttävät ruoat ovat usein yksinkertaisia valmistaa ja niiden pääosassa ovat esimerkiksi oliiviöljy, erilaiset kasvikset, juustot ja yrtit. Kurssilla opit, miten valmistuvat esimerkiksi musaka ja spanakopita-piiraat, jälkiruokaa unohtamatta. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 31.1.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60

Persialainen keittiö – TÄYNNÄ

Ruusuvettä, granaattiomenaa, sitrushedelmiä, yrttejä, pähkinöitä, riisiä ja paksua jugurttia! Persilainen keittiö hurmaa kasvisten monipuolisella käytöllä sekä raikkailla mauillaan. Keittiön kulmakivi on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan iranilainen riisi, josta valmistetaan kurssilla sahramilla maustettu ja rapeaksi paistettu tahdig. Lisäksi saamme nauttia suolasitruunalla täytettyä siikaa ja fesenjoon-kanapataa saksanpähkinöillä ja granaattiomenalla, muita herkullisia ruokia unohtamatta.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina

Hei me leivotaan ystävänpäivää – TÄYNNÄ

Lasten ja aikuisten yhteisellä leivontakurssilla loihdimme päivän aikana tuvan täyteen ihania tuoksuja. Luvassa on herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia ystävänpäivä-teemalla! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 11.2.2023 klo 10.00–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 80 € / aikuinen+lapsi -pari, marttajäsenille 70 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kirjoita lapsen ikä

Käsintehdyt nuudelit ja mykyt- TÄYNNÄ

Opi tekemään itse nuudeleita ja mykyjä! Kurssilla valmistamme erilaisia aasialaisia nuudeleita sekä mykyjä, eli dumplingseja. Nuudelien kaveriksi teemme kastikkeita ja mykyille dippejä, lisukkeita unohtamatta. Tule ihastumaan näihin aasialaisiin herkkuihin, kuten japanilaisiin udon nuudeleihin ja kiinalaisiin jiaozeihin.   Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 11.4.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on

Kreikkalainen keittiö -verkkoruokakurssi

Kreikkalainen keittiö on yksi Välimeren aarteista! Maistuvat ja täyttävät ruoat ovat usein yksinkertaisia valmistaa ja niiden pääosassa ovat oliiviöljy, paikalliset kasvikset, juustot ja yrtit. Valmistamme yhdessä mm. hurmaavia kesäkurpitsapihvejä ja munakoisotahnaa. Tervetuloa kotoa käsin yhden illan makumatkalle. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 15.4.2023 klo 10-12.15. Opettaja lähettää ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan, etäkurssilla käytettävän linkin ja

Kaikkea nuudeleista -verkkoruokakurssi

Nuudelit ovat todellista arjen pikaruokaa. Niitä voi käyttää monipuolisesti wokeissa, keitoissa, salaateissa tai vaikka kevätrullissa. Nuudeleita valmistetaan muun muassa vehnästä, tattarista, riisistä ja mungpavuista, ja monilla Aasian mailla on omat perinteiset nuudeliruokansa. Kurssilla tutustutaan eri nuudelilajeihin ja valmistetaan erilaisia aasialaisia nuudeliruokia, kuten korealaisia paistettuja bataattinuudeleita ja japanilaista sobanuudelikeittoa. Kurssilla käytetään erikoisraaka-aineita kuten kalakastiketta, riisiviinietikkaa ja

Japanilainen ilta- TÄYNNÄ

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Ensiluokkaisia raaka-aineita korostamaan valitaan harkitusti makeutta, suolaisuutta ja etikan hapokkuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin eli täyteläisen maun tavoitteluun. Kurssilla valmistamme tuttujen sushi-rullien lisäksi mm. okonomiyaki-pannukakkua ja yakitori-kanavartaita. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 27.4.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3

Persialainen keittiö – TÄYNNÄ

Ruusuvettä, granaattiomenaa, sitrushedelmiä, yrttejä, pähkinöitä, riisiä ja paksua jugurttia! Persilainen keittiö hurmaa kasvisten monipuolisella käytöllä sekä raikkailla mauillaan. Keittiön kulmakivi on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan iranilainen riisi, josta valmistetaan kurssilla sahramilla maustettu ja rapeaksi paistettu tahdig. Lisäksi saamme nauttia suolasitruunalla täytettyä siikaa ja fesenjoon-kanapataa saksanpähkinöillä ja granaattiomenalla, muita herkullisia ruokia unohtamatta.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina