Japanilainen ilta-

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Ensiluokkaisia raaka-aineita korostamaan valitaan harkitusti makeutta, suolaisuutta ja etikan hapokkuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin eli täyteläisen maun tavoitteluun. Kurssilla valmistamme tuttujen sushi-rullien lisäksi mm. okonomiyaki-pannukakkua ja yakitori-kanavartaita.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 20.9.2022 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3

Korealainen ilta – TÄYNNÄ

Korealainen ateria koostuu monista pienistä ruokalajeista, jotka on maustettu mm. inkiväärillä, soijakastikkeella ja seesaminsiemenillä. Korean erottaa naapurimaistaan Kiinasta ja Japanista etenkin runsaampi mausteiden käyttö. Kurssilla valmistamme mm. bulgogi-tulilihaa, bindaetteok mungapapulettuja ja bibim guksu-nuudeleita. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 14.11.2022 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille

Lähi-idän keittiöt – TÄYNNÄ

Lähi-idän alue on ollut tärkeä kaupankäynnin keskus Euroopan, Afrikan ja Aasian yhtymäkohdassa, mikä on osaltaan vaikuttanut Lähi-idän monipuolisen ruokakulttuurin muodostumiseen. Oliiviöljy, sitruuna, kikherneet, värikkäät kasvikset, paksut jogurttikastikkeet, tuoreet yrtit sekä intialaiset mausteet ovat ominaisia raaka-aineita Lähi-idän keittiössä. Kurssilla valmistamme muun muassa maukkaita falafeleja ja mausteista ras el hanout -kuskuslisäkettä, makeita jälkiruokia unohtamatta. Tietoa ruokakurssista Kurssi

Vaaleaa hapanjuurileipää

Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa. Rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssilta saat mukaasi oman hapanjuuren sekä taikinan kotona paistettavaksi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 18.1.2023 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin

Vietnamilainen ilta

Vietnamin ruokakulttuuri on raikas, monipuolinen ja yllättävä. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja vaikutteita eri maiden ruokakulttuurista, kuten Ranskan siirtomaa ajoista. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keittoa kanasta ja riisipaperirullia.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 6.9.2022

Toscanalainen keittiö – TÄYNNÄ

Toscanan perinteikäs keittiö on maailmankuulu, eikä suotta! Toscanalainen ruoka on yksinkertaista ja se perustuu laadukkaisiin sesongin raaka-aineisiin. Erilaiset pavut, kasvikset ja yrtit muodostavat yhdessä lihan, juuston ja oliiviöljyn kanssa tämän herkullisen keittiön perustan. Valmistamme kurssilla mm. tuoretta pastaa, panzanella-salaattia, cantuccini-keksejä ja paljon muuta.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 15.11.2022 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa,

Kalankäsittelyn perusteet- TÄYNNÄ

Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Vai kaipaatko kenties ideoita helppojen kalaruokien valmistamiseen? Tällä kurssilla jokainen pääsee opettelemaan isojen kalojen fileoimista sekä pikkukalojen käsittelyä. Käytämme kurssilla erilaisia sesongin kaloja, joista valmistamme monipuolisen aterian eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 22.9.2022 klo 17.00–21.00.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 70 €, marttajäsenille

Kalankäsittelyn perusteet

Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Vai kaipaatko kenties ideoita helppojen kalaruokien valmistamiseen? Tällä kurssilla jokainen pääsee opettelemaan isojen kalojen fileoimista sekä pikkukalojen käsittelyä. Käytämme kurssilla erilaisia sesongin kaloja, joista valmistamme monipuolisen aterian eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 13.12.2022 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 70

Pohjois-Italian keittiö – TÄYNNÄ

Pohjois-Italiassa on vahva ruokaperinne ja sieltä on kotoisin monet kuuluisat raaka-aineet, kuten parmesaani, gorgonzola, parmankinkku ja balsamiviinietikka. Kurssikerralla tutustumme alueen ruokakulttuuriin ja valmistamme muun muassa täyteläistä sahramirisottoa, polentaa, pesto genovesea ja jälkiruuaksi suussa sulavaa hasselpähkinätorttua. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 8.9.2022 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50

Kiinan Sichuan- TÄYNNÄ

Mausteinen Sichuanin eli Setšuanin ruoka hurmaa! Ruoissa käytetään runsaasti papuja, tofua ja erilaisia maustekastikkeita, soijaa, seesamiöljyä ja tietenkin jännittävää sichuaninpippuria, jonka sanotaan olevan sichuanilaisen keittiön sydän. Kurssilla valmistetaan muun muassa mapo-tofua, wonton-nyyttikeittoa ja kung pao-kanawokkia. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 12.9.2022 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60