Georgialaista kasvisruokaa -verkkoruokakurssi

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssin kaikki ruoat sopivat lakto-ovovegetaariseen ruokavalioon. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan gruusialaiseen keittiöön! Kurssilla valmistetaan muun täyteläistä lobio-papumuhennosta, juustoista hatsapuri-leipää sekä munakoisorullia.  Kurssilla käytetään saksanpähkinää, maitotuotteita ja kananmunia.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 16.5.2023 klo 17.00–19.15. Opettaja lähettää ennen

Karibian makuja- PERUTTU

  Tule mukaan maistuvalle ja värikkäälle lautasmatkalle karibialaisiin ruokatunnelmiin. Steel-rumpumusiikin säestämänä loihdimme karibialaisen aterian, jossa on vaikutteita sekä alkuperäiskansoilta että ympäri maailman. Auringossa kypsyneet hedelmät, chilit, kookos ja monenlaiset mausteet kohtaavat ruuissa niin mereneläviä, juureksia kuin lihaakin. Jälkiruoat ovat makeita ja meheviä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 4.3.2023 klo 10.00–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa

Sisilialainen ilta-TÄYNNÄ

Rakastatko italialaista ruokaa? Tule tutustumaan Sisilian kiehtovaan ruokakulttuuriin! Sisilialainen keittiö on täynnä muhkeita makuja: munakoisoa, meren antimia, sitrushedelmiä ja erilaisia juustoja. Kurssilla valmistetaan mm. caponata-munakoisomuhennosta, maukasta kala-kuskuspataa sekä herkullisia arancini-risottopalleroita. Tule ihastumaan Sisilian makuihin!  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 22.2.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €,

Portugalin makuja- TÄYNNÄ

Sijaintinsa ansiosta erilaiset kala- ja äyriäisruoat ovat portugalilaisen ruoan keskiössä. Etenkin turska, eli bacalhau, sekä sardiinit ovat kalaruokien kulmakiviä. Portugalilaiset suosivat tuoreita raaka-aineita ja aromikas oliiviöljy on tärkeä osa ruoanvalmistusta. Kurssilla valmistetaan muun muassa caldeirada kalapataa, caldo verde -keittoa ja pastéis de nata -kermaleivoksia. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 6.3.2023 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu

Persialainen keittiö -verkkoruokakurssi

Ruusuvettä, granaattiomenaa, sitrushedelmiä, yrttejä, pähkinöitä, riisiä ja paksua jugurttia! Persialainen keittiö hurmaa kasvisten monipuolisella käytöllä sekä raikkailla mauillaan. Keittiön kulmakivi on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan iranilainen riisi, josta valmistetaan kurssilla sahramilla maustettu ja rapeaksi paistettu tahdig. Lisäksi valmistamme fesenjoon-kanapataa saksanpähkinöillä ja granaattiomenalla, uunikikherneitä ja kurkku-jugurttikastiketta. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 2.3.2023 klo 17.00–19.15. Opettaja lähettää n.

Kiinalaisia kasvisruokia-TÄYNNÄ

Kasvikset näyttelevät tärkeää roolia kiinalaisessa ruokakulttuurissa. Chili, inkivääri, valkosipuli, sichuaninpippuri ja seesamiöljy tuovat makua mehevän mausteisiin kasvisruokiin. Kurssilla valmistetaan värikäs kattaus kasvisruokia eri puolilta Kiinaa. Tutuiksi tulevat mm. mapo-tofu, valkosipuli-munakoiso ja wonton-nyytit.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 10.5.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50

Kalaa kestävästi -verkkoruokakurssi PERUTTU

Haluatko oppia käyttämään erilaisia kotimaisia kaloja ruoanvalmistuksessa ja kehittyä kotikokkina? Tällä kurssilla opitaan valmistamaan erilaisia kalaruokia käyttäen tuoretta kotimaista kalaa että pakaste- ja säilyketuotteita. Opit valmistamaan terveellisiä, herkullisia ja nopeita kalaruokia. Kurssilla valmistetaan muun muassa kalapuikkoja ja ranskalainen kalakeitto bouillabaisse. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 9.3.2023 klo 17.00–19.15. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet,

Vietnamilainen ilta- TÄYNNÄ

Vietnamin ruokakulttuuri on raikas, monipuolinen ja yllättävä. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja vaikutteita eri maiden ruokakulttuurista, kuten Ranskan siirtomaa ajoista. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keittoa kanasta ja riisipaperirullia. Kurssilla käytetään kalakastiketta.   Tietoa ruokakurssista Kurssi

Kasvisten fermentointi – Silkkaa hapatusta! – TÄYNNÄ

Hapattaminen on huippu juttu! Se on edullinen säilöntätapa, jossa myös raaka-aineiden ravintoarvo säilyy hyvänä. Kurssilla tutustutaan hapattamisen saloihin ja kurssin aikana jokainen pääsee laittamaan oman hapankaalin alulle. Valmistamme myös kimchiä, jonka sanotaan olevan maailman terveellisin ruoka, ja tutustumme moniin muihin hapatettuihin ruokiin. Kurssilla käytetään hapatettuja tuotteita myös ruoanlaitossa, kun valmistamme yhteisen päivällisen.  Tietoa ruokakurssista Kurssi

Georgialaista kasvisruokaa – TÄYNNÄ

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Tällä kurssilla keskitytään erityisesti georgialaisen keittiön moninaisiin kasvisruokiin ja kaikki valmistetut ruokalajit sopivat lakto-ovo-vegetaariseen ruokavalioon. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 13.2.2023 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun).  Kokkaamme