Intialaisia kasvisruokia- TÄYNNÄ

Intialainen ateria hurmaa makujen kirjolla ja mausteiden tuoksulla! Intialainen keittiö on monipuolinen ja alueellisesti kirjava. Maukkaiden kasvisruokien määrä on loputon, mikä tekee maasta kasvissyöjien ruokaparatiisin. Kurssilla valmistamme ruokia eri puolilta Intiaa. Tutuiksi tulevat mm. makeantuliset curryt, sipuli-pakorat ja hedelmäiset chutney-kastikkeet. Täyteläisen kokonaisuuden jäljiltä olo on kuitenkin kevyt.  Huom! Kurssi korvaa Uudenmaan Marttojen Intialaisia makuja -kurssin

Makuja Ranskasta – TÄYNNÄ

Nyt kokataan rentoa ranskalaista! Monet lainalaisuudet keittiössä määrittyvät ranskalaisen ruoanvalmistusperinteen kautta, mutta tällä kurssilla keskitymme rentoon, raikkaaseen ja yksinkertaiseen ranskalaiseen keittiöön. Ranskalainen keittiö on alueellisesti kirjava ja täynnä mitä ihanimpia raaka-aineita ja ruokia, jotka sopiva niin arkeen kuin juhlaan. Kurssilla valmistetaan muun muassa simpukoita omenasiiderissä, provencelainen tomaattimunakoisopaistos sekä sipuli-anjovispiiraas pissaladière. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina

Makkaroita itse tehden-PERUTTU

Haluatko opetella tekemään itse raakamakkaroita? Tämä kurssi on sinua varten! Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti makkaroita omaan makuun. Kurssilla opit makkaranteon perustekniikat ja saat vinkkejä, joiden avulla makkarat onnistuvat kotonakin.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 22.5.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille

Toscanalainen keittiö – TÄYNNÄ

Toscanan perinteikäs keittiö on maailmankuulu, eikä suotta! Toscanalainen ruoka on yksinkertaista ja se perustuu laadukkaisiin sesongin raaka-aineisiin. Erilaiset pavut, kasvikset ja yrtit muodostavat yhdessä lihan, juuston ja oliiviöljyn kanssa tämän herkullisen keittiön perustan. Valmistamme kurssilla mm. tuoretta pastaa, panzanella-salaattia, cantuccini-keksejä ja paljon muuta.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 20.4.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa,

Meksikolainen ilta – TÄYNNÄ

Meksikolainen ruoka on täynnä ihania värejä sekä vahvoja ja raikkaita makuja! Esimerkiksi chili, lime, korianteri, avokado, tomaatti, maissi ja suklaa ovat olennainen osa meksikolaista ruokakulttuuria. Kurssilla valmistuvat muun muassa maissitortillat eli tacot ja tostadat erilaisilla täytteillä, chilaquiles-annos sekä suussa sulava mole-kastike. Bienvenidos! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 14.3.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa

Parasta arkiruokaa 3: Maukkaasti kalaa

Arkiruoan tulee olla mutkatonta ja nopeaa. Lisäksi valmistettavissa kohtuullisella määrällä aineksia edullisesti, mutta mausta tinkimättä. Arkiruoka-kurssilla valmistetaan teemoittain maittavia ja simppeleitä kotiruokia, joita on helppo ottaa osaksi arkista ruoanlaittoa. Voit osallistua vapaavalintaisesti joko yhdelle tai useammalle Parasta arkiruokaa -kurssille (1, 2 ja 3) itseäsi kiinnostavien teemojen mukaan. Kolmannella ruokakurssilla valmistamme kestävistä kalalajeista herkullisia arkiruokia, kuten

Ranskalaiset leivonnaiset-TÄYNNÄ

Maailmankuulun ranskalaisen pâtisserien herkut kutsuvat sinut ranskalaisten leivosten kurssille! Kurssilla leivomme perinteisiä ranskalaisia konditoriatuotteita, kuten värikkäitä macaroneja ja suussa sulavia éclair-tuulihattuja.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 14.2.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat

Kiinan Sichuan – TÄYNNÄ

Mausteinen Sichuanin eli Setšuanin ruoka hurmaa! Ruoissa käytetään runsaasti papuja, tofua ja erilaisia maustekastikkeita, soijaa, seesamiöljyä ja tietenkin jännittävää sichuaninpippuria, jonka sanotaan olevan sichuanilaisen keittiön sydän. Kurssilla valmistetaan muun muassa mapo-tofua, wonton-nyyttikeittoa ja kung pao-kanawokkia. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 1.3.2023 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60

Kokataan yhdessä Välimerellistä- PERUTTU!

Lasten ja aikuisten yhteisellä kokkauskurssilla valmistetaan herkullinen välimerellinen ateria alkupaloista jälkiruokaan ja nautitaan ne lopuksi yhdessä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 18.3.2023 klo 10.00–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 80 €/ aikuinen+lapsi -pari, marttajäsenille 70 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin vietäväksi.

Vietnamilainen ilta

Vietnamin ruokakulttuuri on raikas, monipuolinen ja yllättävä. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja vaikutteita eri maiden ruokakulttuurista, kuten Ranskan siirtomaa ajoista. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keittoa kanasta ja riisipaperirullia. Kurssilla käytetään kalakastiketta.  Tietoa ruokakurssista Kurssi