Japanilainen ilta

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Ensiluokkaisia raaka-aineita korostamaan valitaan harkitusti makeutta, suolaisuutta ja etikan hapokkuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin eli täyteläisen maun tavoitteluun. Kurssilla valmistamme tuttujen sushi-rullien lisäksi mm. okonomiyaki-pannukakkua ja yakitori-kanavartaita. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 17.10.2022 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3

Kiinalaisia kasvisruokia – TÄYNNÄ

Kasvikset näyttelevät tärkeää roolia kiinalaisessa ruokakulttuurissa. Chili, inkivääri, valkosipuli, sichuaninpippuri ja seesamiöljy tuovat makua mehevän mausteisiin kasvisruokiin. Kurssilla valmistetaan värikäs kattaus kasvisruokia eri puolilta Kiinaa. Tutuiksi tulevat mm. mapo-tofu, valkosipuli-munakoiso ja wonton-nyytit.  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 13.10.2022 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50

Karjalaiset piiraat – TÄYNNÄ

Karjalainen ruokaperinne on rikas ja monen sydäntä lähellä! Tällä kurssilla opimme tekemään monien rakastamia karjalanpiirakoita, mutta valmistamme myös monipuolisesti muita karjalaisia piiraita: lanttusupikkaita, marjarönttösiä, ilomantsilaiset vatruskoita, tapuntaisia sekä mahalleen makkuajia. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 28.11.2022 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää

Espanjalaiset tapakset -verkkoruokakurssi-PERUTTU

Tapas on pieni aperitiivipala, joka nautitaan Espanjassa usein porukalla ennen lounasta tai illallista – tai pääateriana kattamalla niitä pöytään montaa eri sorttia, kuten tällä kurssilla tehdään! Kurssilla valmistetaan muun muassa gratinoituja simpukoita ja tietysti raikasta sangriaa. Tule oppimaan perinteisten tapasten valmistus ja herkuttelemaan. Kurssilla käytetään tuoreita sinisimpukoita, jotka voi korvata myös pakastesimpukoilla. Lisäksi ruoanvalmistuksessa käytetään

Sri Lankan makuja – PERUTTU

Sri Lankan paratiisisaari on kuuluisa paitsi upeasta luonnostaan myös maukkaista ruuistaan! Tyypillisiä raaka-aineita srilankalaisessa keittiössä ovat kookos, chili, intialaiset mausteet, kala, kasvikset ja trooppiset hedelmät. Kurssilla tulevat tutuiksi muun muassa sour fish curry, pol sambol -kookoslisuke sekä tyypillinen srilankalainen katuruoka kottu roti. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 26.9.2022 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa

Kokataan yhdessä kasvisruokaa – PERUTTU

Lasten ja aikuisten yhteisellä ruuanlaittokurssilla valmistetaan herkullinen kasvisruoka-ateria alkupaloista jälkiruokaan ja nautitaan ne lopuksi yhdessä. Valmistamme muun muassa taco-burgereita, kasvislasagnea ja porkkanapiirakkaa. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 28.5.2022 klo 10.00–13.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 80 €/ aikuinen+lapsi -pari, marttajäsenille 70 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kirjoita lapsen ikä ilmoittautuessasi lisätietoja

Ässäkokki-kurssi koululaisille Helsingissä 1. TÄYNNÄ

SOK järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin kesälomalla ke 10.8 Helsingissä Kampissa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Kurssi pidetään

Ässäkokki-kurssi koululaisille Porvoossa 2. TÄYNNÄ

Varuboden-Osla Handelslag järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin kesälomalla to 16.6. Porvoossa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Kurssi pidetään

Ässäkokki-kurssi koululaisille Porvoossa 1.

Varuboden-Osla Handelslag järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin kesälomalla  ke 15.6. Porvoossa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Kurssi pidetään

Ässäkokkikurssi lapsille Virkkalassa

Suur-Seudun Osuuskauppa järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin perjantaina 25.2.2022 Virkkalan marttatuvalla. Maksuton kurssi on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta,